Vrouw/Praat Mee
1064493553
Praat Mee

Praat mee

Eerlijke of bewerkte foto: wat kies jij?

Nog even ’snel’ maken jij en je vriendinnen een selfie na een gezellige afspraak. Na zo’n 10 keer op het fotoknopje te hebben geklikt, roep je: ’Wat een leuke foto!’ Maar je vriendinnen zijn minder enthousiast. Pas na het ’opleuken’ van de foto met wat flatterende filters mag je ’m posten. Herkenbaar?

Filter

Ik betrap mezelf er ook op; nog éven een fris kleurenfilter toevoegen... en die man die voor een fotobomb zorgde mag er ook wel uit. Ja, veel beter zo: ik zie eruit alsof ik net uitgerust van een vakantie terug ben gekomen. En dat mijn haar in werkelijkheid heel erg pluizig was, dat ziet niemand terug op Instagram…

Ik blijk niet de enige die haar foto’s retoucheert voordat ze worden gedeeld op social media. Volgens een onderzoek van de Philly Renfrew Center Foundation bewerkt maar liefst de helft van de mensen zijn of haar foto voordat-ie wordt gepost.

#Eerlijkefoto

Miljuschka Witzenhausen is klaar met al dat fake gedoe op social media. Ze vindt dat er een realistischer beeld moet worden gecreëerd en dat er eerlijke foto’s geplaatst moeten worden.

Zelf deelt ze ook alleen nog maar eerlijke foto’s van haar dochter en zichzelf. En om meer bewustzijn te creëren heeft ze een documentaireserie gemaakt die #eerlijkefoto heet. Deze is te zien bij Videoland.

Praat mee

Deel jij ook altijd eerlijke foto’s op social media of bewerk je elke foto voordat deze wordt geplaatst?

Wat vind je ervan als je vrienden een groepsfoto delen waar jij niet goed op staat, maar de rest wel? Heeft dat zelfs weleens tot ruzie geleid? Praat mee op onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.