Vrouw/Culinair
1066795575
Culinair

VROUW Magazine

Recept voor Vaderdag: oestertempura (nee, deze keer geen bbq-recept)

Recept uit Job & Perry, een klootzakproof kookboek.

Recept uit Job & Perry, een klootzakproof kookboek.

Culi-expert Marjolein: „Volgens mij doe ik altijd een barbecuerecept op deze pagina met Vaderdag. De gemiddelde papa stookt immers graag een fikkie. Dit jaar gooi ik het over een andere boeg. Oesters zijn ook leuk én goed voor het libido. Voor het geval mama ook een cadeautje in gedachten heeft…”

Recept uit Job & Perry, een klootzakproof kookboek.

Recept uit Job & Perry, een klootzakproof kookboek.

Ingrediënten

~ 12 oesters (Fine de Claire)

~ 150 g zeekraal

~ olie om in te frituren

~ 2 el maïzena

~ 2 eidooiers

~ snuf zout

~ 100 g bloem

~ 150 ml ijskoud water

~ sesamdressing (toko)

Bereiding

Breek de schelpen open en leg de oesters op een schone theedoek om uit te lekken. Was de schelpen schoon. Breng gezouten water aan de kook en blancheer de zeekraal in 1 minuut. Giet af en spoel na met koud water. Zet opzij. Verhit de olie tot 180 °C. Doe de maïzena in een kom, dep de oesters droog met keukenpapier, haal ze door de maïzena en zet opzij. Meng de eidooiers, het zout en de bloem door de maïzena en roer er beetje bij beetje het water door. Het beslag hoeft niet glad te zijn. Haal de oesters door het beslag en frituur ze in anderhalve minuut gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze in de schelpen op een bedje van zeekraal met een paar drupjes dressing.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.