Nieuws/Vrouw
1073090914
Vrouw

Taart, taart en nog eens taart

Redacteur Kimberley van Heiningen doet mee aan onze Lekker in je vel-challenge en schrijft iedere week over haar zoektocht naar een gezondere levensstijl. In deze aflevering lijdt ze aan taartzwakte...

Het T-woord

Het T-woord gonst alweer uren op de redactie. De T staat in deze context voor taart, maar zou ook prima op ‘traditie’ kunnen slaan. Taart is bij VROUW als een gewaardeerd redactielid; bijna dagelijks aanwezig en zorgt voor de nodige gezelligheid rondom de koffietafel. Het leven is namelijk een feestje en mijn lieve collega’s pakken elke gelegenheid aan om dit te vieren (en ik tot voor kort ook). Nog even en dan wordt het gebak uit de koelkast gehaald en ontdaan van de verpakking. Ik hoop stiekem dat de inhoud een beetje tegenvalt. Een slappe prefab-appeltaart of een vlaai in een chemische kleur. Gewoon om het afslaan een beetje draaglijker te maken.

Zoetekauw

Als rechtgeaarde zoetekauw wordt mijn wilskracht iedere keer weer op de proef gesteld. Slagroomgebak kan ik nog wel missen, maar bij zo’n puntje chocoladetaart à la Jamie Oliver klinkt mijn ‘nee’ al een stuk minder overtuigend. Het engeltje op mijn schouder wijst me op mijn slanker wordende figuur, het duiveltje pleit voor een hapje. Gewoon voor de smaak. Het engeltje is – godzijdank – nog steeds aan de winnende hand met de weegschaal als partner in crime. Die laatste is mijn nieuwe boodschapper van goed nieuws: vanmorgen gaf dat ding weer drie kilootjes minder aan! Ik merk het aan alles: broeken gaan ineens makkelijker dicht (mijn favoriet komt zelfs al iets verder over mijn benen!).

Ongezellig

Hoe meer ik slink, hoe groter mijn motivatie wordt. Maar ja, die verboden vruchten blijven lastig. Is alles wat niet mag niet nét dat beetje lekkerder? Ik voel me bovendien, hoe stom dat ook klinkt, toch een beetje ongezellig (om niet te zeggen saai) wanneer ik geen vorkje mee prik. Taart staat in mijn ogen voor feest en gezelligheid. En helaas heb ik geen feestelijke associaties bij cherrytomaatjes - daar verandert het toevoegen van mozzarella of een vrolijke prikker niets aan. Toch mis ik het idee van zoetigheid misschien wel meer dan de zoetigheid zelf. Mentaal voelt het als een levenslang afkickproces; mijn lichaam heeft veel minder moeite met m’n nieuwe levensstijl. Pukkels en oneffenheden steken minder de kop op, maar het verrassendst voor mij is toch wel mijn verbeterde concentratie.

Walnotentaart

De combinatie van powerwalken en yoga zorgt ervoor dat mijn hoofd minder snel overloopt. Het valt immers niet mee om na te denken, wanneer je de Zonnegroet probeert uit te beelden. En ik kan u vertellen: dat is een verademing voor iemand met de spanningsboog van een slap elastiekje. Ik lijk ook minder snel afgeleid nu ik een dagelijkse portie walnoten aan mijn eerste levensbehoeften heb toegevoegd. Wat me brengt op het volgende… zou dr. Hofstra misschien ook een SLIM-recept hebben voor een fijne walnotentaart?

Like Kimberley op Facebook en volg haar ontwikkelingen!

DOE GRATIS MEE AAN DE CHALLENGE

Op 8 januari zijn we van start gegaan met de Lekker in je vel-challenge, maar meedoen kan nog steeds! Wil jij ook fitter en gezonder worden in 2016? Klik dan hier om je gratis in te schrijven!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.