Vrouw/Columns & Opinie
1073507615
Columns & Opinie

'Er is niks seksueels aan een vader die zijn kind knuffelt'

De liefde spatte af van de foto die Ali B op social plaatste van zijn eerste keer onder de douche met zoontje Nouri. Onvervalste vaderlijke trots. Dat er mensen zijn die toch van alles onsmakelijks hebben op te merken over deze ontroerende foto, stuit Marjolein Hurkmans tegen de borst.

Het was de meest ontroerende foto die ik dit weekend zag: een vader, die met zachte blik in de camera keek terwijl hij liefdevol zijn pasgeboren zoontje tegen zich aan hield.

Ongepast

Een kindje dat veilig tegen zijn borst rustte, gekoesterd door de warmte van de douchestralen en de liefde van zijn vader. Meer zag ik er niet in, in de foto die Ali B op social plaatste van hem en Nouri, zijn derde zoontje.

Maar anderen wel. 'Ongepast', riep men om het hardst. En dat veelal in minder fraaie termen. De twitteraars op hun onsympathiekst. Iemand plaatst iets vanuit het hart en daar wordt dan overheen gepist. Omdat het weekend is? En men niks beters te doen heeft?

Anne Geddes

Een pasgeborene in een raar pakje in een bloempot proppen of met opplakvleugeltjes aan het naakte lijfje op een paddenstoel draperen, vinden we prima. Schattig zelfs. Anne Geddes heeft er een fortuin mee verdiend. Enig, zo’n pasgeborene op een pompoen van schuimrubber.

En nou maar hopen dat ie er niet vanaf kukelt. En dat het warm genoeg is in zo’n studio. Dadelijk krijgt ie het koud, gaat ie huilen en is de foto verpest. Maar een kindje van dezelfde leeftijd dat onder een warme douche vredig tegen de borst van zijn vader ligt, is dus niet oké?

Verknipte geest

Hoezo niet? Een vader met een kindje onder de douche; je moet wel een hele verknipte geest hebben, wil je in het zoete plaatje dat Ali postte, iets ongepasts zien. Een kwetsbaar kinderruggetje in veilige vaderarmen, daar is nou werkelijk niks erotiserends aan.

Dat gaat over de liefde tussen ouder en kind, niet over seks. Zie je dat anders, dan heb ik een dringend advies: zoek een therapeut en laat je zo snel mogelijk behandelen. Want echt, jij hebt een serieus probleem. Er is niks seksueels aan een vader die zijn kind knuffelt.

De tegeltjes

Ik hoop voor de kleine Nouri dat de warmte en veiligheid die zijn vader hem nou biedt hem een leven lang zal omringen. Alle kinderen op de hele wereld zouden zo gekoesterd moeten worden. Dat zou het aantal gelukkige volwassenen enorm doen stijgen. Veilig groot worden is zo ongelooflijk belangrijk voor je latere welzijn!

Als ik dan toch iets moet opmerken: de tegeltjes. Goed, niet iedereen heeft dezelfde smaak en mocht Ali samen met zijn geliefde Breghje deze toch ietwat drukke decoratie persoonlijk hebben uitgezocht, helemaal prima. Maar stel nou dat het nog een erfenisje is van de vorige bewoner; Ali, ik kan tegelen hè. Ik wil er best even een nieuw wandje in komen zetten voor je.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.