Nieuws/Vrouw
1077552368
Vrouw

Blog Rick en Linde: ‘Week drie gaat ons een stuk zwaarder af…”

Rick en Linde behoren tot één van de drie stellen die wij volgen tijdens de Lekker in je vel-challenge. In hun derde blog schrijven zij over doorzetten.

“De derde week gaat ons wat zwaarder af, omdat de slavariaties inmiddels een beetje opraken. In de weekenden missen we een gezellig borreltje of een etentje met alles erop en eraan. We kampen met de ontwenningsverschijnselen van onze oude levensstijl en dat is pittig. Gelukkig hebben we een doel: we willen stralen op onze huwelijksdag en dat geeft wel weer een boost om door te gaan.”

Samen boodschappen doen

“Iedere week doen we samen boodschappen. We gooien niet meer alles klakkeloos in het karretje, maar kijken goed op de verpakking of er koolhydraten of toegevoegde suikers inzitten. Bewustzijn is het sleutelwoord. We denken na over onze gerechten, voordat we ermee aan de slag gaan. We zijn er samen mee bezig, maar toch verschilt de uitwerking ervan enorm.”

Anne Reinke

Anne Reinke

Rick eet weer brood

“Ik ben inmiddels begonnen met fase II en dat bevalt een stuk beter. Heerlijk om weer brood te kunnen eten, ook al is het koolhydraatarm en maar twee sneetjes per dag. In de ochtend is het makkelijk en lekker om te ontbijten met kwark. Een man moet toch wat in de maag hebben om de dag door te komen.”

Linde blijft knokken

“Ik blijf nog even hangen in de koolhydraatarme eerste fase. Het afvallen gaat bij mij nog niet zo snel. We zijn naar de dokter geweest en daaruit bleek dat mijn cortisolhormoon veel te hoog is. Daarom gaat het bij anderen twee keer harder, maar hé, ik knok er dubbel zo hard voor!

Anne Reinke

Anne Reinke

Het sporten gaat me ook goed af. Het wordt steeds leuker, nu ik het resultaat begin te zien. Eerst hield ik het tien minuten vol op de crosstrainer, nu ga ik met gemak twintig minuten voluit. Daarnaast kickboks ik één keer in de week. Heerlijk om zo al je frustraties eruit te gooien!”

Al met al

“We hebben soms onze frustratiemomenten, maar tot nu toe zijn we allebei tevreden. En frustraties, die heeft iedereen weleens, toch?”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.