Nieuws/Vrouw
1079716139
Vrouw

Jessica en Marloes lijken wel een tweeling!

Rechts Marloes en links Jessica

Rechts Marloes en links Jessica

Iedereen heeft wel een dubbelganger rondlopen. Hoe reageer je als je je dubbelganger ook daadwerkelijk ontmoet? Deze vrouwen overkwam het en zij deelden hun verhaal met VROUW.nl.

Rechts Marloes en links Jessica

Rechts Marloes en links Jessica

Jessica Vink (33) en Marloes van Delft (32) kwamen met elkaar in contact door een besloten Facebookgroep voor fotografen. Jessica: "Ik zag een foto waarbij Marloes een newbornshoot aan het doen was en dacht dat ik het zelf was."

Broek

"We hadden alleen contact via die Facebookgroep. Het viel ons op dat we op elkaar leken, maar hadden daar vóór onze ontmoeting niet zoveel aandacht aan geschonken. Wel was het raar dat ik bij een foto van Marloes dacht: 'Huh, maar die broek had ik toch helemaal niet aan vandaag?'"

Ze zagen elkaar voor het eerst in mei 2016 toen Marloes een cameralens van Jessica kocht. Marloes: "Onze eerste ontmoeting was vrij kort, maar het klikte meteen. We bleken niet alleen uiterlijk op elkaar te lijken, maar ook dezelfde interesses te hebben. Na die eerste ontmoeting spraken we af te gaan zwemmen met onze jongens. Dat was soms raar, want we hadden heel vaak 'Dat heb ik ook'-momentjes."

Gezin

Jessica: "We spraken af bij de Binnenmaas met de kids. Het zoontje van Marloes zei toen hij mij voor het eerst zag: 'Jij lijkt echt op mama, alleen iets kleiner.'" De enige verschillen zijn dat Marloes meer een flapuit is en een avondmens, terwijl Jessica stiller is en meer een ochtendmens. Jessica: "We staan hetzelfde in het leven. Bij ons beiden staat het gezin op nummer één."

Marloes: "Naast gezamenlijke interesses voor kleding en muziek delen we dezelfde mening. Vaak als ik Jessica aanspreek over iets zegt ze: 'Dat wilde ik net zeggen!' We zijn zelfs allebei nachtblind en vinden autorijden in het donker spannend."

Dezelfde trui

Jessica: "We kopen ook heel vaak zonder het van elkaar te weten dezelfde kledingstukken of schoenen. Zelfs ons haar zit hetzelfde. We geven allebei niet om nepnagels en make-up." Marloes: "Een tijdje geleden was er sale bij ons favoriete kledingmerk. Zonder dat we het van elkaar wisten, hadden we dezelfde trui besteld.

Twee weken terug zat ik met mijn kat op schoot toen mijn man een foto van Jessica liet zien op Instagram waarop zij ook met haar kat op schoot zat in dezelfde trui! Als we een meeting hebben van onze fotografengroep spreken we nooit af wat we aan trekken, maar uiteindelijk dragen we toch bijna altijd dezelfde outfit."

Moeder

Regelmatig worden Marloes en Jessica door elkaar gehaald. Zelfs hun familie ziet het verschil niet altijd. Marloes: "Jessica maakte een foto met haar gezin. Mijn moeder vroeg waarom ik met een vreemde man en kind op de foto stond. Dus zelfs mijn moeder haalt ons door elkaar!"

Op een verjaardag van Jessica’s zoon feliciteerde haar schoonmoeder mij met Jessica’s zoon. Toen ze mij een hand gaf, keek ze bedenkelijk, zo van 'Zij ziet er toch een beetje anders uit.'"

Klanten

En ook de klanten vergissen zich wel. Marloes: "Ik krijg mailtjes van klanten waarin ze schrijven dat ze al een keer eerder een shoot bij mij hebben gedaan en graag weer een afspraak willen maken. Na wat doorvragen komen we er dan achter dat het een klant van Jessica is."

Kunnen ze zich nog een leven zonder elkaar voorstellen? Marloes: "Zonder onze vriendschap zou het wel heel saai worden. Als er iets is dan sturen we elkaar een berichtje; we hebben allebei een hekel aan bellen."

DNA-test

"Bij een geboortereportage steunen we elkaar als het moeilijk of spannend is. Ik heb meer contact met Jessica dan met mijn broertje. Dus nee, ik zou me geen leven meer zonder Jessica kunnen voorstellen. Misschien moeten we toch maar een DNA-test overwegen, haha."

Jessica: "We spreken elkaar elke dag via Messenger over geboortes, leuke kleding die we gezien hebben of gewoon over koetjes en kalfjes. Het leukst vinden we het om met onze jongens dingen te ondernemen."

Verschil

Omdat ze beiden geboortefotograaf zijn figureren ze vaak als elkaars back-up. Jessica: "Handig! We grappen vaak bij een kennismaking voor een geboorte: 'Mocht ik toch niet kunnen en mijn vervanger komt, dan geeft dat niet, je zal het verschil niet merken'."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder verhaal dat je wilt delen?

Vertel het hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.