Nieuws/Vrouw
107993150
Vrouw

Internationale kattendag: 9 dingen die je als kattenliefhebber sowieso herkent

Je hebt twee kampen: de honden- en de kattenliefhebbers. De mensen die onder het tweede soort vallen, kunnen vandaag hun hart ophalen. Het is internationale kattendag! Tijd om je haarbal op vier zachte pootjes eens flink te verwennen, dus. Herken je jezelf in onderstaande punten?

1. De laatste keer dat je een privémoment op de wc hebt gehad, kun je niet meer herinneren. En nee: dat komt niet door je peuter.

2. Bijten, krabben, nachtenlang miauwen, kattenbakkorrels verspreid door het hele huis, je gezicht als kussen gebruiken, straatgevechten met de buurkat: zodra ze met hun vragende oogjes naar je kijken, is alles vergeven en vergeten.

3. Elke gesloten deur moet open. Een commando dat wordt opgelegd met een luid gemiauw. Zodra de deur open is, hoeft je kat er inééns niet meer zo nodig doorheen. Pff…

4. De beste lig- en zitplekken zijn steevast in beslag genomen door de kat des huizes. Een poging om de troon over te nemen, wordt beantwoord met krabben, bijten, blazen, overdreven schattig kijken/rollen en andere charmeoffensieven.

5. Goed gedrag van het mensvolk wordt niet beloond. Voer, een schone kattenbak en onvoorwaardelijke aandacht wordt voor lief genomen. Een aai op de verkeerde plek of liefde op een slecht gekozen moment wordt wél snoeihard afgestraft.

6. De kat wordt gediend. Iedereen vindt dat normaal. Tegenstribbelen of commentaar wordt niet geaccepteerd.

7. Tussen de mensen in, onder de dekens, is de beste slaapplek. Wie geen ruimte maakt, kan gesmak in de oren of poten in het gezicht verwachten.

8. Ongegeneerd het kruis wassen tijdens het avondmaal is een normaal verschijnsel. Het liefst midden op tafel, met de achterpoten zo wijd mogelijk.

9. Kijken naar een ontspannen kat laat alle problemen in de wereld (voor even) verdwijnen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.