Vrouw/Praat Mee
1080525387
Praat Mee

Waarom maken we ons zo druk om wat de ministers dragen?

We raken niet uitgepraat over de bordesscène. De bloemetjes-schoenen van Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en de knalgele jurk van minister van Defensie Ank Bijleveld waren gisteren het gesprek van de dag. Waarom maken we ons daar zo druk over? Moeten die ministers niet gewoon lekker zelf weten wat ze aantrekken?

Geel, rood, paars en blauw. De bordesfoto van dit jaar is er een met veel kleur. Donderdag droegen alle vrouwelijke ministers een jurk en hakken tijdens de beëdiging van het nieuwe kabinet. Waarom geen broek of platte schoenen?

Gratis reclame

De jurken waren in ieder geval veelbesproken en over de mannen werd ook het nodige gezegd - en dan vooral over de schoenen van Hugo de Jonge.

Het schoenenmerk was uiteraard erg blij met deze gratis reclame.

Verder waren de meningen niet heel positief.

Maar opvallende schoenen of een aparte jurk, mag dit? En mogen de vrouwen überhaupt iets anders dragen dan een jurk of een rok?

‘Nooit in een pantalon’

Huijer Evening Dress in Den Haag is al jaren hofleverancier voor kleding voor politici. Volgens een werkneemster van de boetiek zullen we nooit een minister in een nette pantalon op het bordes zien: “De dames wordt gevraagd passende kleding voor bij een jacquet te dragen. Een broekpak is niet passend bij een jacquet. Ik zou dat dan ook nooit adviseren.”

Ze hebben zich te houden aan bepaalde etiquette, zeker omdat ze met de koning op de foto gaan. Je mag niet meer opvallen dan de koning. Felle, opzichtige kleding dragen is eigenlijk niet de bedoeling. Het moet allemaal gepast zijn.

Praat mee

Wat vinden jullie? Moeten vrouwelijke ministers een jurk en hakken aan? Of vind je dat iedereen, net als Hugo de Jonge, zelf mag kiezen hoe hij/zij zich kleedt?

Vond je de kleding van de ministers gepast? Hebben ze zich te houden aan een bepaalde code?

Laat in een reactie weten hoe jij hierover denkt!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.