Nieuws/Vrouw
1082083526
Vrouw

'Ik krijg die kauwgom niet uit mijn mond!'

Kauwgom uit mond

Kauwgom uit mond

Dromen zijn perfecte wegwijzers, mits we in staat zijn die te ontcijferen. Daarom biedt VROUW de mogelijkheid een bijzondere droom in te sturen voor een droomanalyse van astrologe Nathalie Kriek. Deze week de droom van Ans.

Kauwgom uit mond

Kauwgom uit mond

De droom

Ans: Mijn droom heb ik vaker gedroomd en ben er dan in de ochtend ook bewust van. En ja, hij wordt ook getriggerd als ik overdag een kauwgommetje in mijn mond stop. Ik heb dit een keer verteld bij de yogales. Tot mijn verbazing vertelde de yogadocente dat zij diezelfde droom heeft!

Het gaat erover dat ik kauwgom in mijn mond heb en dat ik daar van af wil. Dat lukt dus niet, want hij zit vast tussen mijn (rechter)kiezen. Ik trek aan enorme draden kauwgom, sneller en sneller. Soms besef ik in die droom dat 't dom van mij was om een kauwgommetje te nemen, omdat ik weet dat deze blijft haken aan mijn kiezen.

In die droom draai ik mijn rug naar de mensen toe, om zo onopvallend mogelijk van de kauwgom af te komen. Heel soms word ik er (bezorgd) op aangesproken, vraagt men wat ik aan 't doen ben. Meestal lukt 't wel om de kauwgom ongezien te verwijderen, hoewel dat wel steeds langer duurt. De yogadocente en ik hebben al eens bedacht dat we 'te langdradig' zouden kunnen zijn.

De betekenis

Nathalie: In deze rubriek heb ik eerder een droom behandeld die ging over kauwgom die in de keel bleef plakken, waardoor de droomster het benauwd kreeg en er haast van moest braken. Deze droom stond in psychologische zin voor het niet kunnen uiten van bepaalde gevoelens of gedachten. Bij u blijft de kauwgom aan de kiezen kleven, wat een andere betekenis heeft.

Wanneer de kauwgom letterlijk blijft haken, achter de kiezen blijft 'hangen', is dit een teken dat u de neiging heeft diverse malen hetzelfde te zeggen. Bijvoorbeeld woorden van gelijke strekking uit te spreken, maar telkens in een andere volgorde, wat op hetzelfde neerkomt. In dat geval zitten u en uw yogadocente aardig in de juiste richting met jullie eigen analyse: het 'langdradig' zijn.

Indien u het herkent dat u in het dagelijks leven soms bepaalde dingen herhaalt tijdens een gesprek, zou de reden hiervan kunnen zijn dat u moeite hebt met het verwerken van bepaalde ervaringen of gebeurtenissen. Immers, we verwerken dingen door erover te praten. En zolang we over iets blijven praten - een bepaald onderwerp blijven oprakelen - is dat nog (lang) niet verwerkt.

Advies

Wanneer u iets wil gaan zeggen, waarvan u zich bewust bent dat u dit al eens heeft verteld (tegen dezelfde persoon), vraagt u zich dan eens af waarom u de behoefte heeft om het nogmaals te vertellen. Waarom wilt u hetzelfde onderwerp weer aansnijden? Denkt u dat deze persoon het vergeten is of vind u het zelf fijn om het gewoon nog een keer te herhalen?

In het laatste geval is er sprake van een nog steeds aanwezige boosheid, ergernis of onbegrip omtrent de situatie die u (nogmaals) wilt bespreken. Probeer de dingen, waar u niets aan kunt veranderen, eerder los te laten. Wat vaker uw schouders erover ophalen en er niet te lang bij stilstaan. Hoe vaak u ook blijft praten over iets wat is gebeurd, het zal niets veranderen aan de situatie. Gedane zaken nemen geen keer en morgen is er weer een nieuwe dag.

Echter, indien u met een bepaald verdriet of verlies rondloopt, dat u maar moeilijk een plekje kunt geven, is het misschien een overweging waard om hier eens met een goede therapeut over te praten.

Will jij ook een droomanalyse van Nathalie?

Upload dan hier je droom!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.