1082157
Vrouw

Weblog van de week

Mijn eigen rustige thuis

Alberta Paardenkooper woont op een binnenvaartschip. Samen met man Henk en dochter Hanna trekt ze door Duitsland, België en Nederland. Ook heeft deze 'watervrouw' een passie voor wonen, styling en oude spullen.

Naam: Alberta Paardenkooper

Leeftijd: 24

Beroep: moeder/huisvrouw/schippersvrouw

Relatie: Getrouwd met Henk (25)

Kinderen: Hanna (2)

Favoriete website: www.wonenaanboord.blogspot.com

Typisch vrouwelijke eigenschap: Zeggen dat ik iets onthoud en het net zo snel weer vergeten

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ik moet altijd wennen als we een dagje of een paar dagen thuis zijn. Nou moet ik eerlijk zeggen, ik geniet er met volle teugen van hoor! Want ik mis de contacten en gezelligheid erg aan boord. Niet even bij moedertje binnenwippen voor de koffie. Of zomaar ’s avonds samen ergens een ijsje eten.

Verjaardagen die we missen en bijzondere momenten waar we niet direct bij kunnen zijn. Eigenlijk moet je als schippersvrouw geen familiemens zijn. Tenminste niet zo eentje als ik ben.

Toch zijn we altijd blij als we met de auto volgeladen weer terug rijden naar boord. Aan boord is het allemaal wat rustiger. Niet het gejacht van alledag. Eten we om half twee in plaats van twaalf uur? Prima! Doen we half vijf koffie in plaats van precies kwart over drie? Best! En zitten we ’s avonds anderhalf uur aan tafel maakt het ook niet uit. Er is niemand die naar tennis moet, of naar één of andere bijeenkomst.

Familie die wil uitrusten komt dan ook graag naar boord. Even helemaal niets. Genieten van het water, de rust en niets hoeven. De één verveelt zich snel, de ander vermaakt zich prima met een boek en zomaar om zich heen kijken.  De één jaloers op het vrije leven, de ander na een paar dagen benauwd door het opgesloten gevoel. Je zit tenslotte toch op een soort eiland.

En wij? Wij voelen ons het best als de auto aan boord staat en de boodschappen weer in de kast staan. De motor draait en Hanna slaapt al heerlijk op het rustige geronk.  We varen onder de brug van Gorinchem door en langzaam komt Werkendam in zicht. Dag wal, morgen mis ik je weer. Maar nu geniet ik van m’n eigen rustige thuis aan boord!