Vrouw/Praat Mee
1083661564
Praat Mee

Praat mee

Wat vind jij van het boegeroep naar de koninklijke familie?

Wat vind jij van het boegeroep naar de koninklijke familie? Praat mee!

Wat vind jij van het boegeroep naar de koninklijke familie? Praat mee!

Tijdens de koninklijke rijtoer vanaf Paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op Prinsjesdag was er veel boegeroep en hard gefluit te horen. Langs de route hingen ook vele omgekeerde vlaggen. Gedurende de traditionele bordesscène werd de koninklijke familie uitgejouwd. Wat vind jij van het boegeroep naar de koninklijke familie?

Wat vind jij van het boegeroep naar de koninklijke familie? Praat mee!

Wat vind jij van het boegeroep naar de koninklijke familie? Praat mee!

Op de route richting de Koninklijke Schouwburg stonden er veel protesterende boeren en andere tegenstanders van het kabinetsbeleid. Daarentegen waren er ook juichende en zwaaiende Oranjefans te zien, maar het geluid dat zij maakten was door het protest vrijwel niet meer te horen.

Demonstratief

Op de Kneuterdijk-vak, waar de koets draaide richting de Koninklijke Schouwburg, draaide een grote groep zich demonstratief om toen het koningspaar en prinses Amalia langsreden. Opvallend was dat er op de beelden te zien is dat prinses Beatrix deze scène kon zien. Zij zat namelijk voor het raam van de Raad van State. Hieronder is dat te zien.

De omgekeerde vlaggen waren toegestaan op Prinsjesdag, dat had de gemeente Den Haag maandag laten weten. Dit was op de voorwaarde dat de vlaggen niet aan gemeentelijk bezit, zoals lantaarnpalen, opgehangen mochten worden.

Tractoren

Enkele boeren waren zelfs met tractoren richting Den Haag gekomen, waarna er een noodverordening in werd gezet. Sommige tractoren zijn in beslag genomen door de politie. Hierna gingen de boeren te voet verder door de stad. Eén demonstrant die stond bij de ingang van de Koninklijke Schouwburg werd gearresteerd, nadat hij agenten uitschold en een van hen bespuugde.

Reactie

Ina vindt het boegeroep schandalig.

Lucia zegt dat Amalia een toffe is, omdat zij nog steeds waardigheid uitstraalde ondanks het boegeroep.

Robin geeft aan dat zij het boegeroep niet netjes vindt, maar dit wel begrijpt.

Praat mee

Wat vind jij? Vind jij het boegeroep naar de koninklijke familie terecht? Of had je liever gezien dat de demonstranten thuis waren gebleven? Praat mee op onze Facebookpagina.

Meer VROUW

Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.