Vrouw/Columns & Opinie
1083723251
Columns & Opinie

'Waarom ik (net) niet zwicht voor boer Marc'

Journaliste Kimberley van Heiningen (23) schrijft haar eerste Wat zij vindt. Ze vindt namelijk nog weleens wat van dingen. Ze trapt af met boer Marc. Hij zorgt voor knikkende knietjes en de nu al torenhoge kijkcijfers van een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw.

Allereerst ben ik eigenlijk geen Boer-zoekt-vrouwer. Ik zoek namelijk geen boer. Zit niet steevast op zondagen aan de buis gekluisterd voor Yvon-cupido-Jaspers en haar mannen. Bovendien heb ik de schoenen niet om door rijkelijk bemeste vlaktes te struinen. De rammelende eierstokken ontbreken om linea recta drie boerenkoters op de wereld te zetten (en dat is meestal toch wel een wens van de heren). En eieren zoeken beperk ik het liefst tot de jaarlijkse paasbrunch.

Droomman

Toch was gister alles ineens even anders. Samen met 3 miljoen paar knikkende knietjes (tenminste, dat stel ik mij zo voor) keek ik ademloos naar KRO-NCRV's nieuwste aanwinst: Marc, een 37-jarige knapperd met een viskwekerij in Zambia. Marc is namelijk niet zomaar een boer - je weet wel, met van die vlassige blonde haren en een walm eau de koe om zich heen. Nee, Marc is met zijn tropenhoedje als de exotische Freek Vonk. Maar dan zonder enge reptielen om zijn nek.

Hij is een man die de afritsbroek rockt alsof het niet het meest afschuwelijke kledingstuk ooit is. Hij zou zelfs wegkomen met kanariegele Crocs of torenhoog opgetrokken sportsokken in van die Jezussandalen. En dan woont hij ook nog in zonnig Zambia.

Dagdromen

Ik kon het dan ook niet helpen dat ik even wegdroomde. Over alleraardigste boottochtjes op het Karibameer. En zijn versgemaakte tilapia (mét een beetje citroen) die we later op de avond zouden wegspoelen met Zambiaanse wijn.

Met de ondergaande zon op ons netvlies. Mijn mede-knieknikkers begrijp ik daarom als geen ander: ik zou de boer om bovenstaande redenen ook bijna schrijven. Bijna, want: de liefde voor mijn vriend (geen boer) en mijn liefde voor de grote stad. En daar (en dan doel ik vooral op het eerste punt natuurlijk) kunnen geen tien Marc's tegenop.

Hoe dan?

Marc zal dus vele brieven krijgen, maar de mijne krijgt hij niet. Iets wat mij ook tegenhoudt, is ongeloof. Hoe kan zo'n man als Marc nou niet eigenhandig een vrouw aan de haak slaan? Hij heeft de looks, de hersenen (Universiteit van Wageningen) en een goedlopend bedrijf. Ik ken vrouwen die het voor minder doen, maar dat terzijde.

Liefdesvijver

Ik denk dat hij zelfs meer brieven zal krijgen dan de aller-charmantste Tom uit een vorig seizoen. En hij kreeg er al meer dan 1800! Het lijkt bijna wel een terugkomende stunt te zijn: de man waarbij je je niet kan voorstellen dat hij Yvon nodig heeft om zijn (liefdes)leven een beetje jeu te geven.

Tja, dit jaar moet ik wel kijken. Ik ben iets te benieuwd naar deze viskweker... en of hij zijn droomvrouw uit die liefdesvijver weet te hengelen. Ik kijk met knikkende knietjes, maar schrijven? Dat doe ik niet. Jij wel?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.