Nieuws/Vrouw
1084182511
Vrouw

Tessa is naturist: In je blootje lopen heeft niets met seks te maken

Tessa (47) en haar man Bouwe (50) begonnen twee jaar geleden in Frankrijk een bed and breakfast voor naturisten. Vorig jaar zagen we in Ik vertrek hoe zij in hun blootje de boel aan het verbouwen waren. Tessa is al vijfentwintig jaar naturist.

"Van huis uit ben ik geen naturist. Toen ik in mijn twintiger jaren Bouwe leerde kennen, vertelde hij dat hij ervan hield om naakt rond te lopen. Ik werd nieuwsgierig en we begonnen met een bezoek aan de sauna. Van daaruit gingen we steeds een stapje verder."

Bevrijding

"Uiteindelijk bezochten we naturistenterreinen, waar ik mij al snel op mijn gemak voelde. Ook thuis gingen de kleren uit, we liepen naakt door huis en onze afgeschermde tuin. Elk moment waarop de kleding uitgaat voelt als een bevrijding."

"Ik zie kleding als een functioneel iets, zodra het koud wordt trek ik het aan. In Nederland ging ik natuurlijk wel in kleding over straat en naar mijn werk. Ook nu we een naturisten bed and breakfast hebben trek ik mijn kleding aan zodra ik van huis weg ga."

Zonder kinderen, huisdieren en kleding

"Shoppen is echt niets voor mij. Ik draag geen merkkleding en heb in mijn kast vooral basic kledingstukken; wat shirts, broeken en jurkjes en één mooie chique jurk. Die heb ik aangeschaft toen ik in Nederland nog optredens had met het vioolspelen. Die jurk hangt sindsdien werkeloos in mijn kast."

"Al langere tijd hadden Bouwe en ik het erover om een bed and breakfast te starten voor mensen die zonder kinderen, huisdieren en kleding op vakantie willen. Bouwe is klassiek geschoold musicus en was paukenist."

Afgelegen

"Ik werkte als marketingcoördinator en ben violiste en fotograaf. We durfden in eerste instantie niet zomaar alles op te geven. Toen we beiden werden wegbezuinigd, zagen we dat als een kans om onze droom werkelijkheid te laten worden."

"Na lang zoeken vonden we een plek waar we helemaal weg van waren: het lag afgelegen, er stroomde een rivier over het terrein, er lag een zwembad in de tuin en er zat flink wat bebouwing bij. We besloten het te kopen en vanaf half april 2015 zijn wij in het Franse Thiat de trotse eigenaren van Moulin de Chez Joyeux."

Kleding uit

"Onze zoektocht was te zien in Ik vertrek. We hebben er nooit geheimzinnig over gedaan en veel wisten ook van onze droom. Voor mijn ouders was het even slikken toen alles rond was en hun dochter ging emigreren. Verder kregen we vooral heel veel bijval en positieve reacties."

"De meest gestelde vraag is hoe wij deze plek hebben kunnen vinden. Hoe het gaat als de gasten arriveren? Zodra ze aankomen maken we kennis met elkaar, sommigen trekken dan meteen hun kleding uit, anderen installeren zich eerst. Iedereen heeft zijn eigen manier."

Tessa en Bouwe voor hun bed and breakfast

Tessa en Bouwe voor hun bed and breakfast

Naakt in het zwembad

"Een andere vraag is of het verplicht is om de hele dag naakt te zijn. Wij gaan er natuurlijk wel vanuit dat mensen het fijn vinden om geen kleding te dragen, maar het is zeker geen verplichting."

"De enige plek waar het wel verplicht is om naakt te zijn, is het zwembad, maar dat is vanwege onze hygiënevoorschriften. Wij nemen de hygiënevoorschriften serieus, zo koken wij bijvoorbeeld altijd met kleding aan. Voor het diner trekken gasten ook vaak kleding aan."

Seks

"First-timers, zoals wij mensen noemen die voor het eerst naar een naturistenterrein gaan, voelen zich vaak in het begin nog niet helemaal op hun gemak. Dan zitten ze bijvoorbeeld met een omslagdoek bij het zwembad. De ervaring leert dat die doek na een dag afgaat."

"Ik kan me er soms nog wel aan storen dat mensen denken dat in je blootje lopen iets met seks te maken heeft. Dat is totaal niet het geval! Er is niets spannends aan naakt rond lopen. Soms moet ik dat nog wel eens verdedigen, denk ik: 'Gaan we weer…'"

Textielcamping

"Als wij zelf op vakantie gaan, kiezen we ook naturisten verblijven uit. We hebben weleens een tussenstop op een 'textielcamping'. Als je daar wil douchen moet je in zo’n klein hokje je kleding aan een haakje ophangen, wat daarna natuurlijk precies in een plas water valt."

"Ook moet je daar in het zwembad zwemkleding aan die helemaal aan je lijf plakt als je uit het water komt. Dat zit toch helemaal niet lekker? Als ik in mijn blootje loop voel ik mij veel zelfverzekerder."

Geen status

"Met kleding aan zie je al snel dat ene vetrolletje dat net een beetje over de rand van je broek hangt. Van dat soort onzekerheden heb ik dus bijna nooit last. Ook vind ik het heel fijn dat je aan een naakt lijf geen status kan aflezen. Iedereen is gelijk en je ziet niet meer of iemand nou bankdirecteur is of vuilnisman. Dat is toch heerlijk?"

"Ik zie een verblijf op een naturistenterrein als het verlengde van een sauna; bij ons kun je de hele dag naakt zonnebaden aan het zwembad. Het is toch eigenlijk ook best vreemd dat mensen wel massaal naar een sauna gaan, maar een 'naakte' vakantie een stap te ver vinden?"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.