1087187
Vrouw

Weblog van de week

Slank maar niet sexy

Annemijn Briët (32) gaat vanaf 1 september samen met elf vrouwen, Women on Wheels, de Tour4Life fietsen ten bate van Artsen Zonder Grenzen. Samen met haar ploeggenoot Judith van Maanen (41) schrijft ze deze week de blog.

Naam: Annemijn Briët

Leeftijd: 32

Beroep: CSR Program Manager KNVB

Relatie: ja, Vincent Fielmich

Kinderen: nee

Favoriete website: http://www.wow-tourforlife.nl/

Typisch vrouwelijke eigenschap: perfectionisme

---------------------------------------------------------------------------------------------

Vandaag blogt Women on Wheels ploeggenoot Judith van Maanen (41)

Wielrennen is geen sexy sport.  Althans…niet als je ook nog in een leuk avondjurkje tevoorschijn wilt komen. Er is niets mooier dan fietsen wanneer het lekker weer is. De keerzijde van deze zonnige medaille is echter dat je schaduwen kweekt op je lijf. Na een dag koersen is exact te zien hoe je broek, shirt, sokken of schoenen gezeten hebben en zijn de resultaten van de koers te aanschouwen; Schitterende bruine benen en een stel ‘glow-in-the-dark’ hamstrings.

Een beetje wielrenner is trots op deze afscheidingen. Ik heb zelfs vernomen dat de heren vroeger in de koers hun benen extra bruinden met onder andere schoensmeer. Hoe bruiner de benen, hoe meer er ogenschijnlijk getraind was en des te sterker de wielrenner zou zijn. Het zal wel heren logica zijn. Volgens mij val je na twee cols al aardig door de mand met deze geveinsde trainingsarbeid.

Maar weer even terug naar de witte delen van het lijf die geen zon hebben gevat tijdens de training. Want het leuk dragen van je dagelijkse kleding wordt er niet makkelijker op. En een avondje op stap vraagt nog grotere creativiteit. Een kek rokje waar een stel duo penotti-benen onder vandaan komen ziet er natuurlijk niet uit. En witte voeten en enkels in een paar naaldhakken is al helemaal geen porem. Daar kunnen geen leuke gelakte teennagels tegenop. 

Om toch enigszins voor de dag te komen heb ik mijn kledinglijn daarop aangepast: een kortere koersbroek dan mijn rokjes lang zijn. En wie lady like wil blijven zegt vaarwel tegen koersshirts met veel te lange mouwtjes want die zijn niet te combineren met een apres-koers haltertop. Vervolgens draag ik ’s avonds espradilles met linten tot op de enkel.

Wie mooi wil zijn, moet creatief zijn!