Nieuws/Vrouw
1087654
Vrouw

Walnoten-camembertsalade

Wanneer ik hier vraag of jullie eens je mooiste recepten willen delen, is Annette Grit er altijd als de kippen bij. Ze geeft eerlijk toe dat niemand minder dan Delia Smith een ferme hand in dit recept heeft gehad. Ze schrijft: „De combinatie camembert, walnoten en appelcider doet natuurlijk erg aan Normandie denken en je kunt het als voorgerecht of als maaltijdsalade serveren.

Nodig: 2 kroppen Babygem of een andere knapperige slasoort, 100 g. rucola, 2 mooie rode appels, 75 g. walnoten, 2 camembertkaasjes, 1/4 l. crème fraiche, 1/2 fles cider, 3 witte boterhammen, ontkorst en in kleine blokjes gesneden, olijfolie

Verdeel de sla en rucola in grove stukken. Verdeel de appels in vieren, haal het klokhuis eruit en snij in plakjes doe de appelplakjes in een kom en giet er zoveel cider over dat ze net onder staan. Zet koel weg. Ontkorst 1 1/2 camembert en snij in kleine blokjes. Dit gaat het beste als de kaas goed koud is. Snij de overige helft in mooie puntjes. Smelt de kaas met de crème fraiche op een laag vuur, al roerend met een garde en voeg enkele eetlepels cider naar smaak toe. Laat de saus niet koken.Verwarm de oven voor op 180 C. Besprenkel de broodblokjes met wat olijfolie en bak ze op een bakplaat in 8 à 10 minuten bruin. Verdeel de sla over de borden en leg er de uitgelekte plakjes appel, de gebroken walnoten, croutons en de puntjes camembert op en giet de tot lauwwarm afgekoelde saus erover.”