Vrouw/Culinair
1088641274
Culinair

VROUW Magazine

Recept: Hollandse kaasfondue

Oerholllandse kaasfondue.

Oerholllandse kaasfondue.

Culi-expert Marjolein: “Ik hou van Holland. En trouwens ook van Nederland. Want daar wordt nog weleens moeilijk over gedaan. Holland-zeggers zouden alleen Noord- en Zuid-Holland belangrijk vinden. Wat een gemis. Net of de Bossche Bollen, worstenbroodjes en Fries suikerbrood geen onderdeel zijn van ons culinaire erfgoed!”

Oerholllandse kaasfondue.

Oerholllandse kaasfondue.

Benodigdheden

~ 1 teentje knoflook (gehalveerd)

~ 400 ml droge witte wijn

~ 800 g belegen boerenkaas

~ 1 el maïzena

~ 2 el kirsch

~ beetje nootmuskaat

~ brood naar keuze (stokbrood, zuurdesembrood, notenbrood)

Om erin te dippen:

~ druiven

~ kerstomaatjes

~ opgerolde plakjes ham

~ opgerolde plakjes salami

~ bloemkoolroosjes

~ stukjes selderijstengel

Bereiding

Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje knoflook. Verwarm de witte wijn tot deze bijna kookt. Voeg al roerende beetje bij beetje de geraspte kaas bij de wijn zodat de kaas smelt. Maal er royaal zwarte peper over. Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Rangschik de groente en het vlees op schalen.

Roer de fondue goed door, rasp er wat nootmuskaat overheen, zet de fonduepan op het komfoortje en serveer met het brood en de groentes. Houdt u van pittige fondue: roer dan tot slot nog een theelepel sambal door de kaas.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo