Vrouw/Columns & Opinie
1090927844
Columns & Opinie

'Hoezo verdienen aan gratis verkregen kleding?'

dames die shoppen / winkelen

dames die shoppen / winkelen

Vloggers zijn de nieuwe influencers. Wat zij dragen, eten of drinken willen wij - het gewone volk - ook! Nu worden er steeds vaker sample sales georganiseerd vanuit deze vloggers waar wij dus precies hetzelfde shirtje, dezelfde broek of die dure laarzen kunnen kopen. Een geweldig initiatief zou je zeggen. VROUW-collega Eva van Riet vraagt zich alleen af of dat wel zo eerlijk is; geld verdienen aan gratis verkregen kleding.

dames die shoppen / winkelen

dames die shoppen / winkelen

Na ieder dagelijks rondje scrollen over mijn tijdlijn op Facebook en Instagram wordt mijn verlanglijstje langer. Want zodra ik zie dat alle bekende Instameisjes in een tijgerprint bomberjack rondlopen, wil ik niet achterblijven! Dus als ik door een vriendin word uitgenodigd voor een sample sale van twee van mijn favoriete vloggers meld ik mij meteen aan. Dit is mijn kans; hun garderobe kan eindelijk de mijne worden!

Spiksplinternieuwe (designer)stukken

Deze week fietsten mijn vriendin en ik naar de eenmalige pop-up sale in Amsterdam. Spiksplinternieuwe (designer)stukken waren onder andere onderverdeeld in 'nog nooit gedragen' en 'slechts één keer op een Instagrampost gedragen'.

Dankzij grondig research vooraf - het bekijken van alle kleding op de eerder geplaatste foto's - konden we doelgericht te werk gaan. Maar eenmaal aangekomen werden wij - in de regen - geconfronteerd met een kilometerslange rij! Met tientallen fans in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. Daar gingen wij dus mooi niet tussen staan.

Geen cent betaald

Met lege tassen en een volle portemonnee gingen we even verderop koffie drinken. En toen kwam het besef. Een pietsie ingegeven door een kleine frustratie, maar toch... Vaak is het onduidelijk of vloggers betaald krijgen om een bepaald product te promoten, of ze het product zelf gekocht hebben of zelfs gratis hebben gekregen.

Waarom zouden deze meisjes dan recht hebben op de hoeveelheid geld die zij die dag ongetwijfeld zouden binnenharken? Zij hebben zelf geen cent betaald voor die peperdure jas, maar ontvangen uiteindelijk wel geld voor de verkoop ervan!

Leger des Heils

Naar mijn mening kan dit geld beter aan een goed doel worden gegeven. Daarmee geven bekende vloggers meteen het goede voorbeeld en doen ze hun eretitel influencers - meteen eer aan! Twee vliegen in één klap dus.

Of de nieuwe items worden na een fotosessie gewoon meteen aan een goed doel gedoneerd. Kan er ineens zo maar een jasje van Chanel aan een plastic hangertje bij het Leger des Heils hangen. Lijkt mij ook wel wat. In ieder geval zijn daar de rijen minder lang...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.