Nieuws/Vrouw
1098913838
Vrouw

Ursula (46) en Gea (54) vonden hun grote liefde online

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Recent schreef VROUW-collega Elien over haar grote liefde die ze via Tinder leerde kennen. Maar zij is niet de enige die haar liefde online leerde kennen: ook Ursula (46) en Gea (54) ontmoetten hun partner via internet.

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Ursula de Ronde (46): "Zeven jaar geleden ben ik gescheiden. Kort daarna heb ik een keer gedatet via Internet. Dat was zo’n fiasco - de man bleek getrouwd - dat ik ervan overtuigd was dat daten via Internet niet werkte."

Op de bank

"Nee, mijn nieuwe man zou ik vinden in real life. En dat gebeurde ook: ik kreeg een relatie met iemand uit mijn eigen omgeving. Maar toen dat niet bleek te werken begon het daten via internet toch weer te lonken."

"Hoe dan ook, ik was inmiddels 43 en zou de man van mijn dromen niet tegenkomen als ik op de bank bleef zitten. Maar elke week de kroeg induiken om te speuren naar een de liefde wilde ik ook niet."

Macho houding

"Toen heb ik me aangemeld op Zoosk, een onlinedatingsite via Facebook. Vaak had ik mislukte dates en was ik teleurgesteld, maar na een paar dagen werd ik dan toch weer nieuwsgierig en plande ik weer een afspraakje. Op deze manier kreeg ik heel makkelijk aandacht; er was altijd wel iemand die reageerde."

"Zo ook Frank. Ik was een aantal keer bedrogen en de macho houding van Frank schrok me daarom ook af. Ik liet hem aan me voorbijgaan, en kreeg een relatie met iemand anders. Frank is daar echt verdrietig over geweest."

Knap, lief en grappig

"Na negen maanden strandde de relatie. Frank had dit op Facebook gezien en nam direct contact met me op. Tijdens de date bleek hij helemaal geen macho, maar juist lief en zorgzaam. Op 10 april 2015 spraken we af en sindsdien zijn we samen. Hij is heel knap, ontzettend lief en heel grappig."

"We zijn nu twee en half jaar samen. Ooit willen we samenwonen, maar daar wachten we mee tot onze kinderen het huis uit zijn. Voorlopig reizen we wekelijks drie kwartier heen en drie kwartier terug om elkaar te zien. Dat is soms even plannen, maar ik weet zeker dat ik met Frank oud ga worden, en met dat idee stap ik met liefde de auto in!"

Een maatje

Ook Gea van den Berg-Witte (54) vond online haar nieuwe liefde. "Eind 2007 ben ik gescheiden van de vader van mijn dochter. Ik ging op mijzelf wonen en zat vaak achter de computer."

"Ik had een profiel op Hyves en was aan het rondkijken naar een leuke man. Niet omdat ik op zoek was naar een nieuwe partner, maar meer naar een maatje om een keer mee naar de film te gaan, of mee te eten."

Geen foto

"Een paar maanden later belandde ik via via op het profiel van Adrie. Hij had een profielfoto van een auto uit de serie The Dukes of Hazzard, en dat vond ik zo gaaf dat ik hem een privé-bericht stuurde."

"Urenlang waren we aan het chatten op Hyves, en later op MSN. Als we belden spraken we elkaar net zo lang tot onze telefoons uitvielen. Toen we besloten af te spreken had ik nog steeds geen foto van hem gezien."

In ondertrouw

"Vlak voordat hij langskwam liet hij een foto zien. Kort haar en een brilletje. Hij leek eerlijk gezegd een beetje op mijn ex, maar onze gesprekken waren al zo lang zo goed, dat ik zeker wist dat het goed zat."

"Nog geen jaar later waren we getrouwd. Sterker nog, een week nadat mijn scheiding officieel rond was zijn we in ondertrouw gegaan. Op 5 december 2008 zijn we in het huwelijksbootje gestapt, en dit jaar zijn we alweer negen jaar bij elkaar."

"Het leukste aan Adrie vind ik dat we zo gelijk aan elkaar zijn. We doen veel dingen samen, maar laten elkaar ook los. En toch maken we altijd weer een vreugdesprongetje als we thuiskomen!"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een mooi (liefdes)verhaal vertellen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.