1099950
Vrouw

Weblog van de week

Creëer ik zo een softie?

Saskia Krippendorf is moeder van twee kinderen, verzorgt haar aan Alzheimer lijdende moeder, zit in de prefase van de overgang, is een medium in opleiding en schrijft deze week voor vrouw over haar boeiende bestaan.

Naam: Saskia KrippendorfLeeftijd: 43 jaarBeroep: Secretaresse/Dokterassistente/Medium in opleidingRelatie: samenwonend en 2 kinderenFavoriete website: Facebook en diverse online shop sitesEen typisch vrouwelijke eigenschap: teveel bewust zijn van zichzelf!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Alweer vroeg wakker, want ook vandaag weer een druk schema. Je zou denken dat je als werkeloze een luizenleventje leidt. Nou ik heb het harstikke druk of ik maak me druk! Eigenlijk wilde ik even een rondje joggen maar het huis zit een groot gedeelte van de dag gezellig vol met kinderen dus dat moet ik uitstellen, misschien morgen?!

We starten met een wandeling met alle kids en de hond. Zelfs de tuin behoort vandaag tot mijn taken want door het extreme wisselvallige lenteweer dit jaar is de tuin omgetoverd tot wild groei. Daan wilde ook wel wat geld verdienen met een klus dus die is begonnen met het maaien van het gras, maar omdat het gras zo hoog staat is het een pittige klus en staat hij al gauw binnen dat hij er al weer klaar mee is. Hij is moe. Ik laat hem gaan maar vraag me later wel af of ik een softie creëer op deze manier. Moet ik hem dwingen om de klus af te maken misschien?

Aan het einde van de middag na alle klussen even lekker optutten want we  krijgen visite. Ik trakteer mezelf op een lekker flesje prosecco en heb in gedachten mijn eerste sigaretje alweer gerookt. Wat dat betreft ben ik een makkelijk mens, gelukkig met weinig. Wat vrienden op visite, borrel erbij en muziekje op de achtergrond. De kids doen lekker hun ding en wij voeren gesprekken, maken lol en genieten in de tussentijd van allerlei lekkere hapjes. Echt genieten.

Wat ik me de afgelopen dagen, door het schrijven van deze blog, heel goed realiseer, is hoeveel momenten ik tussendoor ook nog met Social Media bezig ben. Ik doe het zo vaak dat ik het niet eens kan bijhouden en opschrijf. Sinds een week neem ik mijn mobiel zelfs mee naar het toilet om op mijn gemak even Facebook te checken zonder dat de kinderen over mijn schouder mee zitten te kijken. Ja hoor, ook ik ben inmiddels een veel gebruiker van mijn mobiel. Iets wat ik regelmatig als zeer irritant heb veroordeeld bij anderen. Hier hebben we toch echt een minpuntje en dat wordt afkicken als ik weer aan het werk ga want dan is privé gebruik van Social media natuurlijk uit den boze.