1099980
Vrouw

VOOR JOU GELEZEN: The Look

Bitterzoet drama over twee zusjes

Ava is mooi, modebewust en heeft altijd zwermen vrienden. Haar jongere zus Ted heeft als bijnaam Freaky Friday…dat zegt genoeg. Ted is onzeker, heeft één goede vriendin, doet het goed op school en hangt erg aan haar  ’ spannende’  zus.

Deze heeft een drukke zaterdag uitgekozen om wat extra geld te verdienen.  Ava weet Ted over te halen om in het centrum van de stad muziek te gaan maken. De meiden halen maar weinig munten op maar er gebeurt wel iets vreemd. Een onbekende man maakt een polaroid foto van Ted en geeft hem haar kaartje: als ze ooit model wil worden moet ze maar contact opnemen.

Modellenbureau

Ted is overdonderd en voelt zich in de maling genomen. Niet zij, maar fashionista Ava zou toch juist voor de camera’s kunnen schitteren?! Dan komt de dag dat Ted officieel gevraagd wordt om voor een vooraanstaand modellenbureau te werken. Een geweldige kans om op de catwalk te schitteren. Maar dan komt er een kink in de kabel. Ava krijgt te horen dat ze kanker heeft.

Ondanks haar ziekte weet de –altijd slimmere- Ava Ted over te halen om de wereld van glitter en glamour binnen te stappen. Ted doet dit met tegenzin, maar geniet als zij haar zieke zus ziet opvrolijken als ze weer met verhalen thuiskomt.

Geen werk

Het geld dat Ted met de shoots kan verdienen is ook een reden om door te gaan. De vader van Ted en Ava heeft al lange tijd geen werk meer. Het gezin is verhuisd naar een appartement. Ted hoopt ooit genoeg geld te verdienen om hun huisje op het platteland terug te kunnen kopen.

Door de zware chemokuren moeten de lokken van Ava eraan geloven. Om solidair te zijn met haar zus besluit ook Ted zich te laten millimeteren. In dit hoofdstuk houden wij het niet droog!

Enorme boost

Wat niemand verwacht is dat juist door deze actie de carrière van Ted als fotomodel een enorme boost krijgt. Het enige nadeel is dat Ted het werk als model echt niet leuk vindt. Het schuldgevoel richting haar zieke zus Ava wordt steeds groter. De vraag of zij haar modellencarrière moet opgeven om bij Ava te zijn dringt zich steeds vaker op.

The Look is een bitterzoet drama. Over hoge hakken en mode, over liefdesverdriet en geluk,  over lijden en meelijden, maar vooral over de innige band die er tussen twee zussen bestaat. In voor- en tegenspoed.

 

The Look door Sophia Bennett; 320 blz; House of Books; €  12,95

Waardering: 3 sterren