Vrouw/Praat Mee
1105234977
Praat Mee

Zou de vader een abortus moeten kunnen afdwingen?

Anne Lok

Anne Lok

Het Meppelse D66-gemeenteraadslid Anne Lok (36) stapte op als raadslid en D66-lid nadat ze een naar eigen zeggen langdurige affaire had met partijleider Alexander Pechtold (52). De moeder van vijf kinderen (waaronder een tweeling) stelde in weekbladen eerder al dat de D66-voorman haar tijdens een hoogoplopende ruzie onder druk zette om een voor hem ongewenste zwangerschap af te breken.

Anne Lok

Anne Lok

Gisteravond schoof Lok aan in RTL Late Night om op de verhalen in te gaan. Overigens werd niet helemaal duidelijk waarom ze er nu precies zat en ook over de eventuele afgebroken zwangerschap weigerde ze iets los te laten. Wel werd duidelijk dat ze nog vol ingehouden woede zit en vindt dat het gedrag van haar voormalige minnaar niet ongestraft kan blijven. Maar hoe ze haar wraak gaat vormgeven is vooralsnog onduidelijk.

Abortus

Lok vertelde eerder in de populaire weekbladen dat Pechtold haar tijdens een hevige woordenwisseling onder druk zette om abortus te laten plegen. Zij stapt nu op omdat zij vreest dat Pechtold 'via datzelfde soort medium' zal reageren.

Wanneer een vrouw besluit een abortus te ondergaan, krijgt ze, na een intake-gesprek een bedenktijd van vijf dagen. De biologische vader van het kindje heeft vooralsnog geen stem in de beslissing om abortus te plegen.

Overigens heeft de vader evenmin juridische mogelijkheden om de vrouw te dwingen de zwangerschap te laten voltooien. Een stap naar de rechter biedt in dit geval voor de man geen mogelijkheden... zo staat op Hellolaw.com te lezen. Zou dat anders moeten zijn?

Praat mee

Zou de vader moeten meebeslissen over een abortus? Vind jij dat hij zeggenschap moet hebben? Heb je ervaring met een soortgelijke beslissing? Praat mee.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.