1107075
Vrouw

Weblog van de week

Filmhistorie

Manon de Weerd (43) is publiciteitsmanager bij A-Film Distribution. Wat komt er allemaal kijken bij de premiere van een film, zoals Alles is Familie of Verliefd of Ibiza. Manon neemt je mee in de wereld van glitter en glamour.

Naam: Manon de Weerd

Leeftijd: 43 jaar

Relatie: Samenwonend met de vader van mijn drie kinderen

Beroep: Publicity Manager A-Film Distribution

Favoriete website: Facebook.com

Typisch vrouwelijke eigenschap: zorgen voor anderen

---------------------------------------------------------------------------------------------

Sinds een jaar of 14 werk ik in filmland. Ik zat eerst bij een filmproductie bedrijf, maakte het startjaar van filmdistributeur A-Film mee, werkte daarna een tijd voor Warner Bros. en kwam uiteindelijk weer terug bij A-Film Distribution. In al die jaren veranderde er in mijn privé leven ook het een en een ander.

Toen ik bij het onafhankelijke A-Film startte, stond ik zelf nog vrij en onafhankelijk in het leven. Ik was net afgestudeerd en had tot die tijd veel gereisd en van mijn vrijheid genoten. In mijn eerste jaar bij A-Film raakte ik zwanger van kind 1 en stopte ik (tijdelijk) bij gebrek aan kinderopvang met werken. Na een half jaar moederen, kind naar de opvang, wilde ik ook weer aan de bak. Ik kwam vrij snel bij Warner Bros. terecht.

In die periode volgden kind 2 en 3. Gelukkig werkte ik part-time en ook nog eens in duoverband en kon ik over het algemeen het gezinsleven goed combineren met een drukke baan.

Maar soms waren er situaties waarbij ik van te voren wist dat de combinatie onmogelijk zou zijn. Het moment waarop Sandra Bullock naar Nederland kwam ter promotie van een film, was er een van. Naast het organiseren van de persdag, werd ik benoemd tot talent handler van Sandy herself. Hier maakte ik me vooraf de volgende voorstelling van: om 03.00 uur ’s nachts krijg ik een telefoontje met de boodschap dat Sandy trek heeft in sushi. Echter om 03.00 uur ’s nachts is er een gerede kans dat ik net een kind zit te voeden.

Dit leek mij niet de ideale situatie om mijn taken als talenthandler optimaal uit te voeren. Ik besluit dan ook dat ik de dagen dat Sandy in town is ook in het hotel slaap waar zij verblijft. Mijn visioen van nachtelijke sushi bestellingen komt niet uit. Na maanden van gebroken nachten slaap ik als een roos…