Nieuws/Vrouw
1109069243
Vrouw

'Alles van het vaderen vind ik fantastisch'

Bij alleenstaande ouders denk je meestal aan vrouwen die zijn verlaten. Maar er zijn ook veel vaders die het in hun eentje moeten zien te rooien met hun kinderen. Zoals Rogier.

Zijn vriendin had twee boodschappen: ik ben zwanger en ik wil jou niet in het leven van mijn kind. Student Rogier streed voor erkenning van zijn vaderschap. Maar toen hij de papieren kreeg, zat zijn dochtertje al in een pleeggezin.

Liefde op het eerste gezicht

“Ik snapte er niks van. Mijn ex ontdekte al na een paar dagen dat ze zwanger was. Dan kun je nog de morningafterpil nemen, want je wil toch geen kind in een gebroken relatie? Maar mijn ex had psychische problemen. Ze dreigde ons kindje uit haar buik te snijden. Jeugdzorg keek mee, maar gaf haar het voordeel van de twijfel. Na de geboorte heb ik Belicia één keer mogen zien. Eén keer mogen vasthouden. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik wilde niets liever dan haar vader zijn. Gelukkig gaf mijn ex toe dat ik de verwekker was, zodat ik de vaderschapsprocedure in gang kon zetten."

"Het duurde een week voordat ik de officiële papieren in huis had en in die week is Belicia uit huis geplaatst. Het was helemaal misgegaan met haar moeder. Hadden ze daar een paar dagen mee gewacht, dan had ik haar meteen kunnen opvangen. Nu kwam ze in een pleeggezin terecht en moest ik anderhalf jaar soebatten voordat ik haar eindelijk mee naar huis mocht nemen."

Lekker tutten

"Belicia heeft mijn leven veranderd. Ik was nogal een feestbeest, heb geen opleiding afgemaakt en had nog schulden openstaan. Voor haar heb ik alles afbetaald. Er is rust in mijn leven gekomen. Ik studeer nu rechten. Voor haar geboorte had ik nooit gedacht dat ik dit allemaal zou kunnen, maar ik kan het dus wel. En ik heb gelukkig hulp van goede vriendinnen, mijn ouders en een gastouder."

"Alles van het vaderen vind ik fantastisch. Ik vind het heerlijk om te tutten met mijn meisje; laat mij maar lekker vlechtjes maken. Ik merk wel dat vrouwen het interessant vinden, zo’n alleenstaande vader, maar ik ben daar voorzichtig in. Belicia ging om de twee weken naar haar moeder. Daar is de klad in gekomen, maar ik wil dat graag herstellen, want ik vind het belangrijk dat ze een mama heeft.”

Lees Rogiers hele verhaal in VROUW Magazine.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.