Vrouw/Glossy
1112136512
Glossy

Madelief (45): 'Hij vroeg of we onze relatie 'open' konden maken'

Madelief  (45): 'Hij wil een open relatie'

Madelief (45): 'Hij wil een open relatie'

Madelief Vester (45) woont samen met Sjors (47), en stemde in met een open relatie omdat híj dat graag wil. Ze is consultant en moeder van twee kinderen (16 en 14).

Madelief  (45): 'Hij wil een open relatie'

Madelief (45): 'Hij wil een open relatie'

''Sjors en ik zijn al bijna 25 jaar samen, vanaf onze studententijd. Ik viel op zijn vrolijke uitstraling, hij was stoer maar ook een beetje kwetsbaar. We kregen twee kinderen en alles ging volgens het boekje, tot hij vorig jaar met de mededeling kwam dat hij verliefd was geworden op een ander. Hij vroeg of we onze relatie ‘open konden maken’.”

Jaloezie

''Door zijn voorstel was ik helemaal van slag. Het voelde alsof ik in een illusie had geleefd en al die prachtige jaren samen niets meer waard waren. Ik had niemand anders nodig en kon me niet voorstellen dat hij aan mij niet meer genoeg had. ‘Als je het niet wilt, doen we het niet,’ zei hij. Maar moest ik dan zo doorgaan, wetend dat hij iets anders wilde? Moest ik hem dit niet gunnen? Op internet las ik verhalen van vrouwen die schreven: Als mijn man verliefd is, geniet ik daarvan. Misschien moest ik mijn jaloezie dan maar uitschakelen.”

''We besloten voorzichtig de stap te wagen. De eerste maand ging goed: hij was heel lief voor me en ik probeerde de gedachten van hem en die ander weg te drukken. Maar daarna kwamen de eerste kleine ergernissen van mijn kant. De ruzies werden groter en het ging steeds slechter. Ik stuitte op www.openrelatie.nu, de site van therapeute Reeya Anders. Na lang aandringen ging Sjors mee.”

Therapie

''Tijdens therapie ontdekte ik dat ik steeds had gedacht dat mijn jaloezie mijn probleem was. Dat dacht hij trouwens ook, maar dat is dus niet zo. Het gevoel van veiligheid was voor mij weg, legde Reeya uit, en het is aan beide partners om dat te herstellen. Ze vond alles wat ik voelde normaal, dat hielp al. De therapie heeft echt gewerkt, we zijn er hechter uitgekomen.”

''De hevige verliefdheid van Sjors voor zijn minnares is alweer een beetje weg, het is gewoon geworden. Nu denkt hij aan een volgende. ''

Tekst: Tanja Spaander

Benieuwd naar of Madelief zelf een minnaar heeft, en naar hoe ver andere vrouwen gaan voor de liefde? Dit kan je lezen in de nieuwe VROUW glossy, die nu in de winkel ligt! Klik hier voor mee informatie.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.