1112302
Vrouw

Weblog van de week

Trots op Máxima

Josine Evers-Droogendijk is freelance modejournaliste en houdt op haar weblog precies bij wat Máxima allemaal draagt. Wij kijken een weekje met haar meer om te zien hoe zij aan haar informatie komt.

naam: Josine Droogendijk leeftijd: 22 beroep: Royaltyjournaliste relatie: getrouwd kinderen: Nee favoriete website: www.modekoninginmaxima.nl Wat vind je een typisch vrouwelijke eigenschap? 5 minuten voor je de deur uit moet nog stressen om je kapsel, kleding, make up, en o ja: de sleutels.

Wow, wat een dag was dat gisteren! Nietalleen door alle stress voor deadlines, maar vooral door de pracht en praal zat ik te stuiteren op mijn stoel. En wat kwam er een moois voorbij! Gesetteld in de gastenruimte van Radio 1 zat ik te genieten van alle binnenkomende beelden, om af en toe de studio in te wippen om uitleg te geven over de koninklijke kleding.

Het begon die morgen al toen bleek dat Máxima de jurkjes van haar dochters gewoon besteld had bij een postorder. Voor nog geen 100 euro! Wat een stoere moeder is Máxima toch, chapeau. Naast het nieuws over de prinsesjes kwamen ook alle persberichten binnen van de ontwerpers. Natan vertelde trots over de outfit van Máxima die hij maakte en toonde gelijk de beelden van de jurkjes die de prinsesjes die middag zouden dragen.

Jan Taminiau was daarentegen minder loslippig en hield het grote geheim tot op het laatste verborgen. Misschien gelukkig maar ook, want toen de nieuwe koningin aan de arm van haar man naar buiten kwam was ik totaal overdonderd. Die juwelen! Die prachtige jurk! Dat kapsel! Wow, wat was ik trots op Máxima! Niet snel na het bijzondere moment verscheen de eerste tweet van Taminiau, die vertelde dat zijn jongensdroom was uitgekomen. Maar niet alleen zijn droom, maar ook mijn dromen kwamen 30 april zeker uit!

Wat heb ik genoten van alle schoonheid en pracht en praal! Het gebeurt niet vaak, maar op dat moment was ik een super trotse Nederlander. En nu, een dag na alle feestelijkheden, is het tijd voor schrijven, tv-opnames en het opnieuw bekijken van alle beelden. Want niet alleen de kleding, ook de hoedjes, sieraden, tasjes en schoenen zijn interessant. Altijd op zoek naar een scoop. Wish me luck!