Vrouw/Praat Mee
1112324646
Praat Mee

Moeten werkende mensen beter worden beloond?

Een gezin bestaande uit twee hardwerkende mensen met één kind waarbij de ouders allebei een minimuminkomen verdienen, houdt per maand slechts 125 euro meer over dan een gezin bestaande uit een kind waarvan de ouders allebei in de bijstand zitten, concludeert het VVD-raadslid Claire Martens vandaag in De Telegraaf.

Dat komt omdat het werkende gezin voor minder toeslagen in aanmerking komt en bovendien veel geld kwijt is aan kinderopvang.

Vrouwen

Tegelijkertijd kwam BNR vandaag met het nieuws dat laagopgeleide vrouwen eigenlijk nauwelijks aan het werk te krijgen zijn. De redenen die BNR aanvoert is dat werk- en kinderopvangtijden niet goed op elkaar aansluiten en dat ze graag zelf voor hun kind(eren) zorgen. Ook wordt ziekte, arbeidsongeschiktheid of het niet kunnen vinden van een baan als reden opgevoerd.

Praat mee

Wat vind jij? Moeten alle toeslagen en kortingen worden afgeschaft om meer vrouwen aan het werk te krijgen? Moeten werkende mensen meer worden beloond? Of moet juist de kinderopvang op de schop? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.