Vrouw/Columns & Opinie
1115909469
Columns & Opinie

'Michael en Barbie... Moet dan echt alles maar kunnen?'

'Barbie' met haar zoontje

'Barbie' met haar zoontje

Was ik er recent nog van overtuigd dat we met Gordons wanhopige man-hunt het dieptepunt van de Nederlandse televisie te pakken hadden, inmiddels hoop ik dat we het met de tampontentoonstelling van Samantha 'Barbie' van der Plas écht gehad hebben. Want in dát programma gebeurt zoveel geschifts! Oh my

'Barbie' met haar zoontje

'Barbie' met haar zoontje

Ik wil er niet naar kijken, echt niet. Ik neem het me ook steeds weer voor het niet te doen, maar als ik 'Semant' tijdens het zappen in al haar blond- en rozeheid zie (en hoor gillen uiteraard), dan laten mijn vingers het afweten; dan kan ik niet door naar een volgende zender. RTL5 heeft het wat dat betreft goed gedaan. Alles voor de kijkcijfers. En het werkt nog ook, bij mij althans.

Vervolg

Dit is het einde van de serie, althans, dat heeft Samantha duidelijk laten weten. In een aller, allerlaatste interview vertelde ze RTL zich als een hoer behandeld gevoeld te hebben, dat de hele serie aan elkaar gelogen is en dat ze zich volledig zal terugtrekken uit het televisiewereldje.

Ik geloof veel, maar dát niet. Er zijn weinig dingen zo zeker als dat er een vervolg komt op Samantha & Michael Scheiden Ermee Uit. Ik voorzie iets als Samantha & Michael krijgen een derde - of is ie toch van Rolf? Hoe gekker hoe beter.

De kroeg in

Al eerder schreef ik over hun scheiding. Dat al dat geruzie niet goed is voor kinderen. Het kwam me op het nodige boze commentaar te staan; Michael en Samantha gingen namelijk príma uit elkaar.

Nou wil ik niet veel zeggen, maar als ik Barbie hoor mopperen dat de kinderen al ruim twee maanden hun vader niet hebben gezien en diezelfde vader bij aankomst in Nederland eerst de kroeg in duikt in plaats van zijn wachtende kinderen in zijn armen sluit, dan zou ik het ook zeker geen pedagogisch verantwoord gebeuren willen noemen.

Draaiende camera's

Hetzelfde geldt voor de ruzies die niet alleen in bijzijn van de kinderen, maar ook van de draaiende camera's worden uitgevochten. Beide ex-echtelieden hebben er allebei geen problemen mee om helemaal over elkaar leeg te lopen.

Dat er dan kinderoortjes meeluisteren, boeit niemand wat. Het hoeft van mij echt niet allemaal even beschaafd en fatsoenlijk, maar ik vraag me wel af waar de grens ligt. Dat Barbie na het dansen met kleine Angelina en Milano een bebloede tampon uit haar broek trok, 'Want die was er door het springen uitgevallen' en die aan de camera liet zien, had wat mij betreft niet gehoeven.

In bescherming

Denkt er iemand van het productieteam nog zonder dollartekens en kijkcijfers in de ogen na? Is er dan echt niemand met verstand die zegt: 'Nee mensen, dit gaan we niet uitzenden. We nemen die vrouw, maar vooral ook haar kinderen, in bescherming?' Ik, en alle andere kijkers, houden het in stand door te blijven gluren.

Gluren naar de absolute gekte die, als we Samantha moeten geloven, voor een groot deel is aangewakkerd door RTL5. Gek is niet gek genoeg. Het moet gekker. Dus horen we Samantha tegen haar beste vriend vertellen wiens geslachtsdeel er groter is; dat van Michael of van Rolf. En vervolgens horen we hoe lastig het lopen is, als ze door de winnaar van de piemelwedstrijd uit elkaar is getrokken.

Truman Show

MENSEN! Dat zien die kinderen dus later ook allemaal! Denkt daar dan werkelijk niemand over na? Voor hen geen rustig leventje waarin de drie R'en een hoofdrol spelen, nee, ze zitten in een hysterische 'Truman Show', waar de gehaktballen van oma nog het normaalst zijn.

Ik moet stoppen met kijken. We moeten stoppen er aandacht aan te geven. We houden het in stand. Ik hoop zo vurig dat Barbie woord houdt. Dat ze echt stopt. Want volgens mij is het een schat van een vrouw, maar is ze de weg volledig kwijt.

Ik hoop dat ze hulp krijgt. Niet van een geldbeluste manager, maar van iemand die haar weer met beide benen op de grond kan zetten. Het is ontspoord en wat mij betreft is RTL daar mede verantwoordelijk voor. Los het op!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.