Vrouw/Seks & Relaties
1119606992
Seks & Relaties

'Mijn stiefzoontje komt bij ons wonen... Zonder overleg!'

jongetje met koffer

jongetje met koffer

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

jongetje met koffer

jongetje met koffer

Lieve Sabine,

Vijf jaar geleden ben ik gescheiden. Na een paar heel verdrietige jaren ben ik weer gaan daten en ontmoette een ontzettend lieve en leuke man. Wel acht jaar jonger dan ik, maar ook gescheiden en vader van een zoontje (8). Mijn tweeling was toen al 19 en de meiden waren al op kamers. Na een jaar intensief daten besloten wij samen te gaan wonen. Zijn zoontje kwam om het weekend bij ons logeren en dat liep hartstikke goed.

Maar de ex van mijn vriend ging niet zo lekker op haar werk, zegde haar baan op en vond nieuw werk in het oosten van het land. Dat betekende dat ze moest verhuizen. Nu heeft mijn vriend, zonder met mij te overleggen, besloten dat zijn zoontje fulltime bij ons komt wonen. Maar ik ben al zo lang 'uit de kleine kinderen' en vind dit eigenlijk nogal een heftige beslissing om alleen te nemen. Ik ben dol op het jochie, maar om nou weer al die puberstreken te gaan meemaken… Kortom, ik weet even niet zo goed wat te doen. Dit had toch ook gewoon overlegd moeten worden?

Sabine: "Het is inderdaad nogal een ingrijpende beslissing om zonder jou te nemen. Een 8-jarige in huis nemen is niet zomaar iets en je partner had inderdaad wel naar je mening kunnen vragen. Wellicht was hij bang dat je 'nee' zou zeggen? Misschien kun je hem vertellen dat hij dit niet echt handig heeft aangepakt? Ik zou wel proberen om je over je tegenzin heen te zetten en dit jochie het liefdevolle thuis te bieden dat hij verdient. Híj kan er al helemaal niets aan doen en heeft eigenlijk al te veel meegemaakt in zijn prille leventje. Jouw vriend zal waarschijnlijk de meeste zorgtaken op zich nemen - het betreft immers zijn kind - maar jij woont er ook dus jij krijgt hoe dan ook een rol(letje). Ik wens jullie drietjes heel veel geluk samen!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.