Vrouw/Culinair
1124392873
Culinair

Weekmenu Gnocchigratin met champignons, spek en fontina

Serge Philippi

Serge Philippi

De Italiaanse keuken is reuze populair in ons kikkerlandje. Niet zo gek, want het is gevarieerd, makkelijk te maken en superlekker. Met deze gnocchigratin zit je in ieder geval goed.

Serge Philippi

Serge Philippi

Voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 1 kg gnocchi di patate (gedroogd, uit het pastaschap)
  • 2 el olijfolie
  • 100 g gerookt spek, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 el marjoraanblaadjes, grofgehakt
  • 200 g fontina
  • handje walnoten
  • ovenschaal

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg de kaas in de diepvries om steviger te worden. 2. Kook de gnocchi in ruim water met zout gaar. 3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak het spek 3 minuten. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut. 4. Schep de champignons met de marjoraan door het spek en smoor in 4 minuten beetgaar. Voeg peper toe. 5. Giet af en laat de gnocchi goed uitlekken. Schep door het spek-champignonmengsel. 6. Schep de gnocchi in de ovenschaal. Rasp de kaas grof erover. 7. Gratineer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi er enkele walnoten over.

Bereiding: 20 minuten + 15 minuten in de oven

Serge Philippi

Serge Philippi

Dit recept komt uit het boek Pasta, Risotto & Gnocchi van Karakter Uitgevers t.w.v. 19,95 euro (ISBN 978 90 452 0983 8)

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.