1125411
Vrouw

Mede mogelijk gemaakt door Weight Watchers

Zoek uit wat je dikmakers zijn

Tien vrouwen gaan tien weken lang afvallen samen met VROUW en Weight Watchers. Ze werden uitgekozen uit honderden aanmeldingen. Ingrid Dekkers (50) is een van hen. Voor VROUW schreef ze een blog over haar nieuwe levensstijl. Ingrid woont samen en heeft drie kinderen. Ze is nu zeven weken bezig met Weight Watchers en is al 5 kilo afgevallen!

Toen ik 6 jaar geleden in de overgang kwam kwamen er ook de kilo's bij, 10 kilo in 3 jaar wel te verstaan.

Kilo's waar ik niet omgevraagd heb, ik paste immers moeiteloos in maat 38 en voelde me goed. Ik besloot daar wat aan te doen maar dat was niet makkelijk, de hormonen doen immers toch met mijn lichaam wat ze willen en diëten voor de overgang vind je bijna niet.

Ik besloot te gaan lijnen en viel af maar ik leek wel een jojo, je hebt tijdens de overgang dagen dat je je opgeblazen en opgezet voelt en dat is weer 2 kilo zomaar extra. Na vele diëten zoals Dr. Atkins, fruitdiëten besloot ik in januari dat het nu echt klaar was en heb me aangemeld bij Weight Watchers.

Met als resultaat dat ik sinds januari bijna 5 kilo kwijt ben en 6 cm op mijn heup en heb geen opgeblazen gevoel meer. Hoe dat komt, nou dat is heel eenvoudig.

Doordat je het dagboek bij gaat houden en de puntjes gaat tellen zie wat je eet en hoeveel je eet. Ik at veel brood, aardappels en pasta en weinig groente en fruit. Dat heb ik aangepast en ben nu minder brood, aardappels en pasta gaan eten en veel groente.

Daarnaast heeft WW ook veel recepten die makkelijk en gezond zijn. De koekjes en chips laat ik staan en het water staat altijd naast me klaar. En of ik nu nooit meer snack of eten ga. Ja, hoor dat doen we ook nog maar anders dan voorheen, de lunch bestaat dan uit groente met tomaat en komkommer.

Ik adviseer mensen in de overgang dan ook op te letten wat je eet en zoek uit wat je dikmakers zijn.

Meer lezen over afvallen en Weight Watchers? Klik op de link.

De overige dames stellen zich hier voor.