1126170
Vrouw

Weblog van de week

Sorry Mark

Gillian King (34) is een Haagse auteur met één droom: het schrijven van een bestseller.

Naam: Gillian King

Leeftijd: 34 jaar

Beroep: schrijfster

Relatie: getrouwd met Jeffrey

Kinderen: dochter (6) en zoon (4)

Favoriete website: www.chicklit.nl

Typisch vrouwelijke eigenschap: heel veel woorden gebruiken

‘Ik kom niet naar het randje, want ik ben bang dat je me er vanaf duwt.’ ‘Ik duw je echt niet naar beneden. Kom nou maar.’ Hij kijkt er wanhopig bij. Ik geef hem ook geen ongelijk. Nooit eerder zal onze skileraar Mark zulke hopeloze leerlingen hebben gehad. We durven eigenlijk helemaal niets. Ja, de groene piste, dat lukt dan nog wel. Nou ja, ná dat enge beginstuk dan.  Ik ski uiterst voorzichtig naar het randje van de blauwe piste. No way, dat durf ik dus echt niet.

‘Sorry Mark, dat doen we dus niet,’ zegt Wendy gedecideerd. Ik knik en schuif voor de zekerheid nog iets naar achteren. Straks glijd ik per ongeluk die blauwe piste af. ‘Wat willen jullie dan? Alleen maar groen? Alleen maar dit makkelijke heuveltje? Dat doen we de hele week al. Ik heb doelen voor jullie. Jullie kunnen zoveel meer. Zie het als rijden op de snelweg. Dat gaat ook hard, maar is het eng? Nee.’ ‘Eh, ik rijd zelf niet op de snelweg,’ zegt Wendy.‘Ik ook niet,’ zeg ik beschaamd.  Mark geeft het op. Ik zie het aan zijn lichaamshouding. ‘De groene piste dan maar dames,’ zegt hij zuchtend en we skiën opgelucht achter hem aan.

‘Gaat goed hè, Wendy?’ zeg ik trots terwijl we als trage slakken over een volledig recht stuk skiën.

‘Maar ik vind het wel zielig voor Mark.’ We kijken grinnikend toe hoe hij ons uit alle macht probeert te pushen sneller te skiën. ‘Misschien moet je een blog aan hem wijden.’

‘Tja, misschien wel ja.’

‘Dan noem je je blog: sorry Mark. Het lag aan ons. Niet aan jou. Volgend jaar doen we de rode.’

‘Dat is een beetje een lange titel.’

‘Gewoon rood dan maar?’

‘Dat is een beetje kort.’

‘Sorry Mark?’

‘Lijkt me prima.’