Vrouw/Culinair
1127662242
Culinair

Culinair

Recept: Broodje tonijnmayonaise met gepofte paprika

Broodje tonijnmayonaise met gepofte paprika. Geniet ervan!

Broodje tonijnmayonaise met gepofte paprika. Geniet ervan!

Culi-expert Marjolein: „Er was een tijd waarin ik snakte naar rust. Inmiddels verlang ik vooral naar wilde feesten! Er komt een dag… Maar voor nu gaan we nog maar even voor rust, reinheid, regelmaat, veel groen en een broodje tonijnmayonaise met gepofte paprika. Geniet nog maar even van de rust. Straks gaan we het missen.”

Broodje tonijnmayonaise met gepofte paprika. Geniet ervan!

Broodje tonijnmayonaise met gepofte paprika. Geniet ervan!

Ingrediënten

~ 1 ui

~ 1 teen knoflook

~ 2 el sojaolie

~ 400 g verse tonijn

Voor de mayonaise:

~ 200 g mayonaise

~ 3 augurken

~ 100 ml augurkennat

~ 50 ml olijfolie

Verder:

~ 12 sneetjes volkorenbrood

~ 4 el olijfolie

~ 75 g spinazie

~ 2 rode paprika’s

~ 75 g geraspte oude kaas

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 °C, leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ze in ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen, schakel de oven terug naar 180 °C.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de sojaolie in een pak en bak knoflook en ui 2 minuten. Laat afkoelen.

Stap 3

Doe de tonijn, mayonaise, augurken, augurkennat en olijfolie in een keukenmachine en maal tot een fijne massa.

Stap 4

Besprenkel het brood met de olijfolie en rooster de sneetjes 6 minuten in de oven.

Stap 5

Was de spinazie en laat goed uitlekken, verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes.

Stap 6

Besmeer het brood met de tonijnmayonaise en beleg met de repen paprika en de spinazie. Leg er een tweede boterham bovenop. Stapel twee belegde boterhammen op elkaar en snijd ze met een scherp mes diagonaal doormidden. Bestrooi met geraspte kaas.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.