Nieuws/Vrouw
1129799921
Vrouw

Moeder Natasja is radeloos: zoon Sidney (19) is al anderhalf jaar zoek

Sidney met zijn moeder en zijn zus en broertjes

Sidney met zijn moeder en zijn zus en broertjes

De zoon van Natasja Alderliefste wordt al bijna anderhalf jaar vermist. Het vermoeden bestaat dat Sidney (19) zich bevindt in de Elzas of de Vogezen. Omdat de zomerperiode weer aanbreekt, vraagt Natasja iedereen die deze kant opgaat om naar hem uit te kijken.

Sidney met zijn moeder en zijn zus en broertjes

Sidney met zijn moeder en zijn zus en broertjes

“Je probeert door te leven,” vertelt Natasja, “door bewust of onbewust niet aan de werkelijkheid te denken. Dat is mijn manier om deze situatie aan te kunnen, mijn manier van overleven. Maar niet te lang eraan denken, dat lukt niet. Mijn lichaam verzet zich ertegen. Ik mis Sidneys totale aanwezigheid.”

Eigenzinnig kind

Sidney Lute was altijd al een eigenzinnig kind: “Hij had een wens om in de natuur te leven. Ik heb het gevoel dat hij niet in deze maatschappij hoorde. Hij had niks met regels, vroeg zich af waarom we vijf dagen per week zouden moeten werken. In de eerste klas van de middelbare school kreeg hij een vragenlijstje waarop ook stond: wat wil je later worden? Hij vulde in: ‘zwerver’. Hij hield er een geheel eigen denkwijze op na.”

Middeleeuwen

“Kleding bijvoorbeeld, dat zag hij als iets noodzakelijk. Dat was iets om hem warm te houden. Hij had niks met luxe. Stond wat dat betreft anders in het leven dan veel van zijn generatiegenoten. Ik dacht wel eens dat hij een paar honderd jaar eerder had moeten leven, in de middeleeuwen. Ik herken dat wel. Als kind vroeg ik me ook wel eens af wie de regels had bepaald en waarom ik eigenlijk aan die regels moest meedoen. Maar ik conformeerde me aan de maatschappij, dat zou hij niet zo snel doen.”

Eigen Beeld

Eigen Beeld

Treinkaartje

Zonder aankondiging vertrok Sidney in de winter van 2016: “We hebben later via zijn mail gezien dat hij een treinkaartje naar Colmar in Frankrijk heeft gekocht. Zijn laatste signaal komt uit Straatsburg, waar een overstap naar Colmar moet zijn geweest. Sindsdien is hij van de radar. Er is ook nooit meer geld opgenomen van zijn rekening.

Er zijn nog zoekacties met honden geweest bij een verlaten ziekenhuis op een berg bij Stosswihr, omdat hij via Google heeft opgezocht hoe hij kon lopen van het station naar dat verlaten gebied. Ze hebben daar ook sporen van hem gevonden, dus hij moet daar wel zijn geweest.”

Eigen Beeld|Facebook

Eigen Beeld|Facebook

Langs daklozencentra

Natasja steekt veel energie in het zoeken naar haar zoon. Ze is al ongeveer acht keer op pad geweest in het buitenland om flyers op te hangen en te speuren naar haar kind. In bijvoorbeeld Mulhouse, in het oosten van Frankrijk, ging ze langs daklozencentra met een foto van haar zoon.

“We hebben wel zo’n beetje alle sporen nagelopen, dat helpt mij ook wel heel erg. Om daar mee bezig te zijn. Dan heb ik het gevoel dat ik er ook echt wat aan doe om hem te zoeken. Ik heb ook altijd nog de hoop dat hij wordt gevonden, maar het is zo’n groot gebied waar hij kan zijn.”

“In Frankrijk staan veel huizen leeg, misschien is hij daar gaan wonen. Wellicht heeft hij een lift genomen en zit hij in Turkije. Sidney is vrij introvert, dus ik denk dat hij zich niet zo snel heeft aangesloten bij een groep mensen. Zijn wens was toch wel om in de natuur te leven.”

Diep in mijn hart

“Het eerste jaar hoopte ik nog dat hij op een dag zomaar binnen zou komen lopen, inmiddels denk ik dat niet meer. Misschien is hij gaan zwerven, zoals hij altijd al wilde. Als ik diep in mijn hart kijk, wijst 50 procent die kant op - en 50 procent in mij houdt rekening met het feit dat hij misschien niet meer leeft. Maar zelfs dan zou ik natuurlijk graag willen weten wat er is gebeurd.”

Tipgeld

Voor Natasja is het heel belangrijk dat mensen naar Sidney uit blijven kijken in hun vakantie in het buitenland: “Hij mag niet vergeten worden. Ik heb 10.000 euro tipgeld beschikbaar als mensen mij verder kunnen brengen. Ik denk wel dat hij inmiddels een baard en een snor zou hebben en wellicht langer haar.”

Signalement: Vertrokken uit Nederland, aangekomen in Colmar 10-12-2016 Lengte: 182 cm Kleding: winterjas grijs/zwart, rugzak legergroen Sidney heeft mogelijk langer haar, een baard en snor.

Heb je informatie over deze vermiste persoon, neem dan contact op met: Signi: 0031622070266 E-mail: info@zoekhonden.com Of: natasja_a@outlook.com

Heb je zelf iets ingrijpends meegemaakt en wil je daarover vertellen?

Klik dan hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.