Vrouw/Seks & Relaties
1130302918
Seks & Relaties

Deel 37: 'OMG, naar welke appgroep is mijn borstenfoto verzonden?'

In de nieuwe aflevering van De Barvrouw stuurt Babs een uitdagende foto door. Niet alleen naar Benjamin, maar per ongeluk ook in een groepsapp...

"Dus", constateert Tanja een paar dagen later. "Eigenlijk heb je het nog steeds niet ècht met hem gedaan?" Ik heb haar al een paar weken niet gezien. Nu zit ze bij mij aan de bar terwijl ik werk en we hebben meteen haar favoriete gespreksonderwerp te pakken: mijn seksleven.

Doorsneejongen

Ze neemt een flinke slok wijn en telt op haar vingers: "De eerste keer kwam hij te snel; de tweede keer viel hij in slaap en nu driemaal is scheepsrecht - mind you- , smeer jij 'm." "Nou", werp ik tegen "zou jij zijn gebleven? Alles was vies, er ontbeet een muis onder mijn neus en overal zag ik foto’s en schilderijen van hemzelf. Wat moet ik daar nou mee?" "Niets. Het is geen doorsneejongen, beetje ijdel. Daarom vind je hem zo leuk. Dus hop erop!"

Blij met zichzelf giet ze het laatste restje wijn naar binnen. "Je hoeft er niet mee te trouwen", gaat ze verder: "Het is gewoon seks. Daar knap je reuze van op." Ik haal mijn schouders op. "Je weet het allemaal weer goed te vertellen", antwoord ik haar. Sinds mijn vlucht uit zijn huis heeft hij geen appje meer beantwoord.

Borsten

En eigenlijk geef ik hem geen ongelijk. "Daar moet je een beetje creatief mee omgaan", adviseert Tanja. "Je weet dat hij van modelschilderen houdt en je wil seks. Dus een en een is twee" en ze wijst naar mijn borsten. Ik kijk haar onnozel aan. "Schilder de boobies met eetbare verf, stuur hem daar een foto van en kijk wat er gebeurt."

Omdat ik zelf niets beters kan bedenken om Benjamins aandacht te trekken, koop ik de volgende dag goudkleurige, eetbare verf. Zodra de kinderen naar bed zijn, schilder ik daarmee mijn borsten glimmend goud.

Onervaren

Ik duw ze tegen elkaar aan, zet mijn mobiel op selfiestand en druk af. Best indrukwekkend, al zeg ik het zelf. Snel was ik de verf er weer vanaf. Stel je voor dat nu een van mijn kinderen wakker wordt en mij zo aantreft. Lijkt me best traumatisch.

Ik nestel me op mijn bank met een kop thee en mijn telefoon. In de appgroep van de kroeg is een discussie gaande. Edith en Jasper gaan een paar weken op vakantie en Edith heeft Sasha gevraagd om haar taken als bedrijfsleider waar te nemen. Niet iedereen is het eens met de keuze voor Sasha: te jong, te onervaren, te weinig tact.

Datum

Mijn collega’s draaien niet om de hete brei heen en geven hun ongezouten mening. "Sasha, met alle respect, je hebt tot nu nog niets bedrijfsleiderigs laten zien", stelt de 16-jarige afwasser. "Wat vind jij dan 'bedrijfsleiderigs'?" vraagt Bruce. Zijn jaar oudere collega kopieert daarop een functie-omschrijving van een website.

In de klassenapp van Jurres klas wordt gezocht naar een datum voor een ouderavond. Blijkbaar is men gewend om ook over data democratische besluiten te nemen. Ik loop al dertig berichten achter en dan moet de agenda nog aan bod komen.

Regels

Ook hier buitelt iedereen over elkaar heen: "Woensdag is voor niemand een goede avond", stelt de vader van David. "Voor mij wel hoor", kopt de moeder van Samira daar over heen. "Beter dan vrijdagavond. Dat kunnen we de juf niet aan doen." De juf zegt echter dat het haar niet uitmaakt, als het maar in de komende twee weken valt, want ze wil de regels van dit jaar doornemen.

De term 'regels' roept weerstand op. "Dat klinkt alsof je een militaire basis leidt", merkt de moeder van Zajazinda op. "Wij spreken liever over afspraken." Daar moet de vader van Willem heel hard om lachen (in smileys). Waarop de moeder van Zajazinda een verklaring eist.

Meeste stemmen gelden

Ondertussen wordt in de kroegapp voorgesteld om 'meeste stemmen gelden' te doen. Ik begrijp niet waar de stemming precies omgaat. "Ben het even kwijt", app ik naar Benjamin. "waar stemmen we nu over?" Ik krijg veel lachende smiley terug.

"We stemmen over de vraag of we met meeste stemmen gaan beslissen wie de vervanging van Edith gaat doen." "O, wat vindt Edith daarvan?" het blijft lang stil. Ik zie dat Benjamin mijn berichtje wel heeft geopend, maar hij antwoordt niet. De beide groepsappen ratelen gewoon door.

Zoenpartij

Ik meng me nog even niet in de discussies, maar app Frits. "Dit is een juf met regels, Frits. You like?" Een beetje flauwe verwijzing naar de zoenpartij van Frits en Jurres vorige juf. Frits stuurt een blozende smiley terug. Ondertussen reageert Benjamin: "Babs, wat wil jij?" Dit is het perfecte moment om mijn foto te sturen. "Ik dacht aan zoiets" app ik erbij.

"Verassend voorstel, Babs. Kun je dat nader toelichten?" komt er als antwoord terug. Wat een raar antwoord! Ik kijk nog een keer goed en ik voel me dan van top tot teen rood kleuren. Naar welke appdiscussie is de foto gegaan?

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan! - Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon. - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw. - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding. - Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.