1130426
Vrouw

Mede mogelijk gemaakt door Weight Watchers

Geen loeizwaar dieet

Tien vrouwen gaan tien weken lang afvallen samen met VROUW en Weight Watchers. Ze werden uitgekozen uit honderden aanmeldingen. Manon Staal (41) is een van hen. Voor VROUW schreef ze een blog over haar nieuwe levensstijl. Ze is gehuwd en heeft twee kinderen. Manon heeft een reisadviesbureau en is nu vijf weken bezig met Weight Watchers. Ze is al 5 kilo afgevallen!

Acht jaar geleden na het plotseling overlijden van mijn zus en beste vriendin heb ik mijn verdriet weg gegeten. In een jaar 30 kg eraan!

Allerlei soorten diëten heb ik geprobeerd zoals shakes, Montignac etc. etc.  In combinatie met Vrouw en Weight Watchers moet het deze keer lukken.

Waarom? Een club enthousiaste dames met allemaal hetzelfde doel, helpen we elkaar. Een betere stimulans kan ik niet krijgen en is de stok achter de deur.

Daarnaast ben ik van mening dat je alleen kunt afvallen als de knop in je hoofd echt om gaat en waarschijnlijk bij mijn eerdere pogingen was ik er nog niet aan toe. De valkuilen blijven er natuurlijk wel.

Als Bourgondische eigenaresse van een reis- adviesbureau met veel afspraken buiten de deur en prachtige reizen kom ik vaak in verleiding met heerlijk eten.

 Door de handige uit eten gids van WW weet ik precies wat te kiezen van de menu kaart en als het kan kijk ik op de menu kaart online voordat ik ga eten. Ik vind erg fijn van WW dat klanten niet in de gaten hebben dat ik bezig ben met mijn grote afval race.

 Na mijn start, eind januari, ben ik nu 5 kg kwijt! Geweldig en dit is al 1 maat kleiner. Komende weken gaan we er weer tegenaan.

Sporten in een sportschool of vereniging lukt me niet. Ik vind het ook echt niet leuk. Daar heb ik nu de volgende oplossing voor gevonden: met een vriendin 's avonds een halfuurtje wandelen. Dan zijn we ook weer goed bijgepraat. Het allerbelangrijkste is dat ik me lichamelijke en geestelijk steeds beter ga voelen.

Snoep en chocolade waren mijn vriend en zo at ik mijn verdriet weg. Dit is niet meer nodig, gecontroleerd kan ik hier mee omgaan. Voor het eerst in mijn strijd tegen de kilo's, voelt het niet als een loeizwaar dieet maar mijn nieuwe leefgewoonte.  Ik ben trots op mezelf!  

Meer lezen over afvallen en Weight Watchers? Klik op de link.

De overige dames stellen zich hier voor.