1130427
Vrouw

Mede mogelijk gemaakt door Weight Watchers

Eet je én de taart én de bami op?

Tien vrouwen gaan tien weken lang afvallen samen met VROUW en Weight Watchers. Ze werden uitgekozen uit honderden aanmeldingen. Rubinia Tjon A Sam (28) is een van hen. Zij woont samen met haar vriend en haar uiteindelijke streefgewicht is 55 kilo. Voor VROUW schreef ze een blog over haar nieuwe levensstijl. Rubinia is nu drie weken bezig met Weight Watchers. 

Ik hou van verjaardagen. Gezellig met visite eten drinken en dansen tot diep in de nacht. Mijn vriend en ik zijn een week na elkaar jarig, dus vieren we onze verjaardag samen. Een huis vol mensen, muziek, gezelligheid én veel eten.

Maar hoe werkt dat met Weight Watchers? Eet je én de taart én de bami én de midnight snack én drink je dan ook nog alcohol? Of mag je helemaal niets? Coach Cindy gaf me het advies om licht te ontbijten + lunchen. Zo hou je ruimte over voor de avond.

En ja: Ik mocht natuurlijk best mijn weekextra gebruiken voor een paar glazen wijn. En zo gebeurde het: ’s Ochtends yoghurt met fruit, daarna een flinke bak salade met beefreepjes. En omdat fruit en sla beide nul punten zijn (de sla zonder dressing dan!) hield ik flink wat puntjes over voor de avonduren.

Tijdens de voorbereidingen voor het feest was ik druk in de weer. Niet in de keuken of met de boodschappen, maar met mijn WW-app. Zo kwam ik erachter dat een glas zoete witte wijn 4 punten is. Een glaasje likeur echter maar 2. Kipfilet is minder punten dan varkensvlees. Dus ik heb bami met kip gemaakt. En de wissel van appeltaart- naar appelvlaai leverde me ook punten op.

’s Avonds zat ons hele huis vol visite. En terwijl de muziek schalde en iedereen vrolijk kletste, schepte ik de borden vol met eten. En ja: Mijn bord ook. En dan niet met twee stukken kip, maar eentje: leverde me weer punten op voor likeur.

Daarna de taart. Een half stukje vlaai in plaats van een heel stuk: Punten over voor de likeur! Later op de avond de midnightsnack. Kipkluifjes. Voor mij twee in plaats van een bordvol. En ook die keus leverde me weer punten op voor een glas likeur.

Om half vijf ’s ochtends was de laatste visite de deur uit. Ik maakte op de app de balans op: Alle dagpunten op en iets van mijn weekextra gesnoept. En eerlijk is eerlijk: Ik heb prima gegeten, lekker gedronken en mijn verjaardag was net zo gezellig als altijd!

Meer lezen over afvallen en Weight Watchers? Klik op de link.

De overige dames stellen zich hier voor.