1130429
Vrouw

Mede mogelijk gemaakt door Weight Watchers

’Koekje erbij?'

Tien vrouwen gaan tien weken lang afvallen samen met VROUW en Weight Watchers. Ze werden uitgekozen uit honderden aanmeldingen. Diana van Leuven (41) is één van hen. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze wil fitter en 20 kilo lichter op zomervakantie. Voor VROUW schreef ze een blog over haar nieuwe levensstijl. 

Een 'dikke' week Weight Watchers heb ik er nu op zitten. Ik noem het bewust geen lijnen want dat is het beslist  niet. 

Dacht ik  voorheen nog wel aardig te weten wat goede/slechte voeding was en er een beetje op te letten. Het Propoints dagboek van WW vertelde me toch echt een ander verhaal. Zo dronk ik dagelijks tot soms wel 12 bekers koffie verkeerd.  Koekjes en taart sloeg ik nooit af en regelmatig deed ik een greep in de goedgevulde snoeppot van mijn kinderen of collega’s.  ’s Avonds gewoon stamppot met worst of een goed gevulde pasta met als afsluiting een lekker toetje en bij achten wederom koffie met een koekje erbij.  Alles bij elkaar opgeteld was het gewoon veel. Te veel eten voor één dag. Teveel lichaam voor Diana. Ik moest er iets aan doen!

Vlak voor ik begon met Weight Watchers sloeg de angst wel een beetje toe.  Kan ik alle verleidingen wel weerstaan, moet ik apart gaan koken, kan ik nog wel zomaar, zonder schuldgevoel lekker uit eten gaan, word ik niet superchagerijnig? Een dagtotaal van 31 Propoints. Ga ik dat wel redden? Wel, ik kan met trots zeggen dat het tot nu toe SUPER gaat!  Het kost me wonderbaarlijk weinig moeite, zelfs op mijn verjaardag wilde en kon ik alle hapjes prima weerstaan! Tot nu toe ben ik een kilo lichter en dat voelt goed, heel goed!

Hoe heb ik de knop kunnen omzetten? Eigenlijk heel simpel.  Het is gewoon bewust worden van wat je eet,  hoeveel je eet én gewoontes loslaten. De Propoints helpen me daar super mee. Evenals de verrassend lekkere recepten van WW.  Je weet waar je aan toe bent.  Een filetlapje in plaats van een speklap bijvoorbeeld scheelt al enorm in punten.  Net als een keer geen koekje bij de koffie en wat vaker de trap of fiets nemen.  Daarnaast kan ik met de extra weekpunten nog alle kanten uit. Uit eten, toch die speklap,  een lekker frietje of koffie met jawel,  geen koekje maar een tompouce, no problem.  75 kg here we come!

 

Meer lezen over afvallen en Weight Watchers? Klik op de link.

De overige dames stellen zich hier voor.