Nieuws/Vrouw
1130760707
Vrouw

Een date met Ruben Nicolai 'Ik ben een beetje onzeker geworden over de liefde'

Ruben Nicolai

Ruben Nicolai

Wil jij een picknickdate met één van de meest begeerde vrijgezelle mannen van Nederland? Journalist Marion hoefde niet lang na te denken over die vraag en zei ‘ja’ tegen romanticus Ruben Nicolai (43).

Ruben Nicolai

Ruben Nicolai

Hij heeft bloemen meegenomen. “Ja, dat hoort toch bij een date?” vraagt hij, als hij mijn verraste blik ziet. Om er daarna meteen aan toe te voegen: “Eigenlijk heb ik geen idee. Ik weet niet eens of ik je een hand moet geven of een kus. Ik heb vrienden die heel bedreven zijn in al die regels: wat je precies moet appen, wie er moet betalen, na hoeveel tijd je weer iets van je moet laten horen... Lijkt me zó ongemakkelijk! Het is dan ook lang geleden dat ik op date ben geweest.”

Felbegeerde vrijgezel

Aan mij de eer om daar verandering in te brengen. Want een gesprek met Ruben Nicolai over de liefde voer je niet zomaar in een kille interviewruimte, vond hoofdredacteur Marieke. “Wie wil hem vragen voor een romantische date?” vroeg ze tijdens de vergadering. Als één van de weinige singles op de redactie, gingen meteen alle blikken mijn kant op. “Prima,” zei ik stoer. Een afspraakje met deze felbegeerde vrijgezel, dat was toch volstrekt onhaalbaar. Niet dus…

Aardbeien en champagne

Als ik met een volle picknickmand door het park sjouw, heb ik eigenlijk alweer spijt. Het is 25 graden; dat lijkt de ideale temperatuur voor een zomerdate, maar mijn jurk plakt aan mijn lijf, mijn mascara is uitgelopen en de prosecco is inmiddels lauw. Ruben kijkt bedenkelijk naar de Franse stinkkaasjes die ik heb meegenomen. “Is dat niet meer iets voor de achtste date?” Oeps, niet bij nagedacht.

Maar als we even later ons hartjeskleed neerleggen op een prachtige plek aan het water en Ruben behendig een paar aardbeien in de champagneglazen laat plonzen, lijkt het toch allemaal vrij ideaal. Op een overhangende tak boven het water zit een reiger. “Die heb ik voor jou besteld,” zegt mijn date zwoel. “Speciaal uit Spanje laten overvliegen.”

Makkelijk versieren

“Je bent zeker iemand die makkelijk vrouwen versiert?” vraag ik. “Nou…” aarzelt hij, “vroeger durfde ik het wel. Als ik een mooi meisje aan een tafeltje zag zitten, rukte ik gerust een bos bloemen uit een vaasje om dat aan haar te geven. Waarop ze dan zei: ‘Mijn man is nét even naar de wc,’ haha.

Tegenwoordig ben ik voorzichtiger. Niet alleen omdat vrouwen al snel denken dat ze in een tv-programma zitten, maar ook omdat ik een beetje onzeker ben geworden over de liefde.”

Hij doelt op de breuk, vier jaar geleden, met zijn ex Laurien. Elf jaar waren ze samen en ze hebben twee dochters, van 11 en 6. “Ik zie het toch als een soort falen van mezelf,” bekent hij. “Ik weet nog hoeveel verdriet ik had toen mijn ouders gingen scheiden. ‘Dat gaat mij nooit gebeuren,’ nam ik me voor. Als ik ooit aan kinderen zou beginnen, dan was dat met iemand met wie ik voor altijd samen zou blijven. Dat was ook mijn intentie, we hadden zelfs al trouwplannen. En dan knipper je twee keer met je ogen en is het voorbij.”

Lees het hele interview met Ruben Nicolai in het nieuwe VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.