Nieuws/Vrouw
1133163
Vrouw

Advertorial - Ludieke metamorfose Leidseplein

IKEA begroet de lente

Het Amsterdamse Leidseplein onderging gisteren een geweldige metamorfose. Om het voorjaar te begroeten, liet IKEA voor één dag het meubilair van alle terrassen vervangen door vrolijke, slimme producten uit haar nieuwste Outdoor -collectie.

Van romantische loveseats en klassieke hardhouten banken tot zomers gekleurde hippe loungestoeltjes en bergen fijne kussens en accessoires: de hoofdstad kreeg gisteren  het allereerste voorproefje van de lente die het Zweedse Woonwarenhuis met zijn nieuwe buitenlijn voor ogen heeft. Het weer zat mee en iedereen, geen horecagelegenheid of bezoeker uitgezonderd, was enthousiast over de instant buitenshowroom.    

 

Slimme oplossingen

Dat IKEA tot op de vierkante millimeter slimme woonoplossingen in huis heeft, wisten we al van onder meer hun opberg- en slaapkamerafdelingen. Hoe klein, laag of smal je woning ook is, met de juiste spulletjes is nog veel mogelijk. Nu werd ditzelfde trucje breeduit  getoond voor tuin, terras of balkon. Zelfs zogenaamde pop-up balkonnetjes werden ingezet om te laten zien hoe ook de allerkleinste buitenruimtes optimaal kunnen worden benut en fraai aangekleed.  

 

Ligplek-voor-twee

IKEA mengt dit voorjaar tijdloze, rustige klassiekers met moderne materialen in vrolijke kleuren. Wie het dakterrasgevoel wil nabootsen komt een eind met de ÄPPLARÖ-serie van donker acaciahout. De losse onderdelen maken dat ook het kleinste binnenplaatsje ermee uit de voeten kan. Hetzelfde geldt voor de modulaire GARPEN-banken, waarmee je zelfs op je ‘Franse’ balkon nog een fijne ligplek-voor-twee kunt inbouwen. En wie zegt dat je in een tuin als een pijpenlaatje geen lange picknicktafel zou kunnen neerzetten? Superleuk met een dozijn kussens en een van de vele vrolijke doeken erboven uit het assortiment.  

 

Sinaasappeloranje

Eyecatchers in de Amsterdamse binnenstad vormden het sinaasappeloranje en turquoiseblauw, kleuren die volop zijn terug te vinden in de nieuwe Outdoor-collectie. Van inklapbare stoffen strandstoeltjes met parasol en stapelbare bistrosetjes tot strakke loungezitjes waarin reeds rekening is gehouden met een buitje meer of minder in de vorm van afvoergaatjes in de zitting. En ja, omdát we hier nu eenmaal niet aan de Middellandse Zee wonen, liet het concern ook verschillende warme aankleedopties zien in de vorm van buitenkleedjes en -tapijten:  makkelijk te reinigen en lekker aan je voeten.  

 

De nieuwe Outdoor-collectie is vanaf 1 maart verkrijgbaar bij alle IKEA vestigingen in Nederland.