1133648
Vrouw

Weblog van de week

Spijkerbroeken

Nienke Klontje (42) werkt als teamleider voor de gemeente Meppel en heeft een tassenlabel dat ze online verkoopt. Een drukbezette moeder met hart voor duurzaamheid, die over haar belevenissen blogt voor VROUW. Vandaag vertelt Nienke over wat je echt in je kast moet hebben.

Naam: Nienke KlontjeLeeftijd: 42Relatie: SamenwonendKinderen: Twee dochters (7 en 8)Beroep: Zakenvrouw (tassenlabel), teamleider en bloggerTypisch vrouwelijke eigenschap: Romantisch denkenFavoriete website: Chanel.com en serendipita-bags.com

Dag 6 

Vandaag ga ik eens heerlijk mijn kast opruimen. Het schijnt zo te zijn dat in elke kledingkast tenminste 22 kledingstukken zitten die langer dan een jaar niet worden gebruikt en gemiddeld 4 tassen per vrouw treffen dit lot.

 

Kleding die langer dan een jaar niet is gebruikt moet met argwaan worden bekeken. Ook op kleding zit een houdbaarheidsdatum. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste keuzes maakt bij het opruimen van je kast?

 

Laat ik beginnen met de kleding die je wel in je kledingkast zou moeten hebben hangen. Iedereen zou een goede jeans moeten hebben. In de woorden van Yves Saint Laurent “I have often said that I wish I had invented blue jeans: the most spectacular, the most practical, the most relaxed and nonchalant. They have expression, modesty, sex appeal, simplicity—all I hope for in my clothes”.

 

Mijn enige toevoeging hierop is: update je jeans op tijd, want nee – een hoge Lee jeans met bilverbredende zakken kan echt niet meer anno 2012 (helemaal niet met een riempje erom).

 

Deze jeans kun je vervolgens combineren met van alles en nog wat. In je basisgarderobe adviseer ik ballerina’s, zwarte pumps en laarzen. Verder een goed zwart (smoking) colbert, een bruin leren jack, witte t-shirts, een paar mooie blouses, en een little black dress. Dan kun je eindeloos combineren.

Verder investeer je in tijdloze stukken voor wat betreft je accessoires (dat kost tijd en bouw je in de loop der jaren op). Een (mannen) horloge, mooie oorbellen (eventueel vintage), een mooie grote ring en tassen. Tenminste 4 tassen zijn nodig voor de 4 seizoenen. Een zwarte of bruine voor de winter en herfst, een clutch voor een avondje uit/een rondje stad, en een werktas. Voor op vakantie en in de zomer volstaat een rieten mand voor het ultieme “la Parisienne” gevoel.

 

Et voilà, de rest kan weg.