Vrouw/Columns & Opinie
1135811927
Columns & Opinie

'Vakantieliefde net zo snel gedoofd als barbecue met deksel erop'

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Dit keer journalist Sander (40), vader van drie kinderen.

Hoe heette die ene ook alweer? Die van Lloret de Mar. Toen je zestien was. Die met dat rode haar? Kom op, man, hoe heette ze nou? Je enige óóit met rood haar! Denk na, kwam ze niet uit Tilburg…?

Zomerliefdes

Ik dacht en dacht en dacht, maar wist het echt niet meer. Zomerliefdes, ze waaien voorbij als eendagsvliegen en verdwijnen als de pluizen van een paardenbloem aan de horizon. Jajaja, natuurlijk, ik heb ze ook wel gehoord. Die verhalen over voorbestemde liefdes die ondanks de taalbarrière nog lang en gelukkig leefden. Nou, laat het één procent uniek geluk zijn.

Paolo de Italiaan, Dusan de Kroaat en Felix de Spanjaard. Stuk voor stuk spetters en wat wáren ze leuk. Wat een gemis eigenlijk, zouden zij ook nog weleens terugdenken aan die vakantie van 1992? Waar de vonken oversloegen, maar net zo snel gedoofd werden als een barbecue met een deksel erop? Waarmee over en weer nog wel een tijdje overdreven lieflijk geschreven werd, maar wanneer het uiteindelijk doodbloedde, ook al werd er nog lang aan elkaar gedacht. (Althans, dat was de hoop.)

Stamppot

Het werd natuurlijk een leven in Nederland. Een bups kinderen, het klokje rond aan het werk en kilo’s stamppot, het leven vloog voorbij. Maar wat een heerlijk leven eigenlijk… Want wie Paolo, Dusan of Felix nu tegenkomt, slaat waarschijnlijk steil achterover. Onverzorgd dat-ie is. Hij mist net zo veel tanden als haar. En kijk die buik! Nee, dan maar blij zijn met wat je hebt…

En ach, dat idealiseren van vroeger, wat zou het? Het laat de zon schijnen op dagen dat het grauw en bewolkt is in het leven. Dus vooruit, lang leve de zomerliefde! Voor dagdromen is nu eenmaal nog nooit iemand gearresteerd. (O ja, zo meteen weer aan de stamppot. Het wordt nooit meer 1992.)

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.