Nieuws/Vrouw
1135835539
Vrouw

Confronterende video: Open de deur voor deze meisjes!

Free a Girl

Free a Girl

Het zou je kind maar zijn, dachten we op de redactie toen we de heftige video zagen waarin wordt onderhandeld over de prijs van seks met een jong meisje (7). Schokkend? Absoluut!

Free a Girl

Free a Girl

In de video van Free a girl is eerst een aantal Nederlandse meisjes te zien die in alle onschuld allerhande functies aan de seksspeeltjes toewijzen: van toverstaf tot deegroller. Dit in schril contrast tot de kinderprostituees die die deze spullen hoogstwaarschijnlijk wél herkennen.

Bekijk hier de zeer schokkende video:

Gruwelijke realiteit

De beelden tonen de gruwelijke realiteit waarin veel meisjes leven. Met de video wil Free a girl onder de aandacht brengen dat de onschuld van het kind niet overal ter wereld vanzelfsprekend is.

Directeur Evelien Hölsken: "Wereldwijd wordt geschat dat 2 miljoen kinderen vastzitten in de prostitutie, waarvan 1,2 miljoen in India. Elke dag weer worden de meisjes gedwongen seks te hebben met tientallen mannen. Wij roepen heel Nederland op om met ons in actie te komen."

De week tegen kinderprostitutie vindt plaats van 15 tot en met 21 mei. Onze eigen hoofdredacteur Marieke 't Hart zal zich 16 mei 12 uur lang laten opsluiten in een hokje om op deze manier aandacht te vragen en geld in te zamelen. Wil jij ook een bijdrage doen? Dat kan hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.