Nieuws/Vrouw
1136675
Vrouw

Mede mogelijk gemaakt door Weight Watchers

Verantwoord afvallen

Op een gezonde manier afvallen is belangrijk. Wij leggen uit waarom.

Verantwoord afvallen

Afvallen is geen race. Je kent de slogans wel: ‘5 kilogram kwijt in één week!’ of ‘10 kilogram minder in drie weken!’ Het is best mogelijk dat sommige diëten een snel afvalresultaat beloven, maar ze zijn geen garantie voor een blijvend gezond gewicht. Sommige populaire diëten zijn niet helemaal zonder gevaar. Het Franse centrum l’ANSES* maakte een lijst van de mogelijke risico’s van onverantwoord diëten. Het merendeel van de diëten (80%) is volgens l’ANSES bovendien inefficiënt en onevenwichtig.

Het Weight Watchers programma komt wel goed uit alle onderzoeken omdat het steeds de richtlijnen voor gezonde voeding volgt die door de autoriteiten worden aanbevolen. De jarenlange ervaring en een nauwe samenwerking met specialisten in overgewicht maakt het Weight Watchers programma een betrouwbaar en efficiënt programma. Het leert je om de rest van je leven gezondere keuzes te maken. Weight Watchers wordt daarom vaak omschreven als een leefstijl: een set nieuwe vaardigheden die je levenslang kunt gebruiken.

*Bron: Agence nationale de sécurité sanitaire de l’alimentation, de l’environnement et du travail (L’ANSES) – 2010.

 

Afvallen doe je maar beter goed

Door op de juiste manier stap voor stap af te vallen, voelt het nooit als een dieet. Bij Weight Watchers leren we je om blijvend je dagelijkse gewoontes te veranderen naar een gezondere leefstijl. We gebruiken kleine haalbare stappen, zodat ze snel vertrouwd worden en passen in je dagelijkse leven. Afvallen bij Weight Watchers betekent dat je nog altijd mag genieten van al het mooie en het lekkere dat het leven je te bieden heeft. Op de Weight Watchers cursus helpt de coach je bij het opstellen van haalbare doelen. Dat kan een gewichtsdoel zijn – bijvoorbeeld 5% verliezen van je begingewicht – maar het kunnen ook andere kleine doelen zijn, zoals meer water drinken of vaker bewegen.

De coach leert je wat er op een gezonde  boodschappenlijst staat, hoe je maaltijden samenstelt voor een minimum aan ProPoints waarden en een maximum aan smaak en voldoening; wat je meeneemt als je de hele dag onderweg bent of hoe je binnen je ProPoints budget blijft en nog veel meer. Uit onderzoek blijkt dat naast de kennis en het programma, de steun van de ervaren coach en van de andere deelnemers ontzettend belangrijk is om gemotiveerd te blijven en je nieuwe gezondere gewicht te behalen.

 

Lees ook:

Succesvol afvallen: de voordelen van 5%

Zondigen en toch afvallen