1141158
Vrouw

Daphne's blog

Poppenbrug

Ongelofelijk hoe veerkrachtig kinderen zijn en hoe snel ze wennen. Aanvankelijk heb ik niet willen scheiden, vanwege ’de kinderen’, nu lijkt het wel of zij er sneller aan wennen dan wij, de ouders, dat we niet meer bij elkaar in één huis wonen.

Nu heeft mijn zoon van tien wel een paar keer veel verdriet gehad, mijn dochter van vijf heeft er nog geen traan om gelaten en daar maak ik me eigenlijk meer zorgen over. Je gaat goed naar het gedrag van je kinderen kijken. Dat opstandige, komt dat door de scheiding of… Je kunt jezelf er helemaal gek mee maken.

Nu zijn mijn ouders zelf ook gescheiden en wat ik het moeilijkste vond was alle verandering. Ik ging met mijn moeder in een dorp wonen, mijn broertje bleef bij mijn vader vlak bij de stad. Mijn broer en ik zagen elkaar alleen in het weekeinde en niet eens alle. Daarom heb ik nu geprobeerd alles dicht bij elkaar te houden. Ex en ik wonen 900 meter bij elkaar vandaan. De kinderen kunnen heen en weer lopen. Alles is zoveel mogelijk hetzelfde gebleven. School, vriendjes. Alleen zijn er nu twee adressen. Twee sleutels.

Laatst was mijn dochter met poppenhuis meubeltjes een huisje aan het bouwen. Eerst bouwde ze ons nieuwe huis na. En daarna dat van papa. Mooi om te zien dat er een brug tussen onze huizen werd aangelegd. Zo konden de poppen heen en weer van het ene naar het andere huis lopen. Haar manier om het te verwerken.