Vrouw/Seks & Relaties
1148142576
Seks & Relaties

Deel 67: 'Tanja geeft nog wat seksspecificaties'

De Barvrouw

De Barvrouw

Tanja’s gierende lach snijdt bijna door mijn trommelvliezen. “Haha… wat een sukkel. Een tikkie voor een kop koffie." “Misschien was het een geintje", verdedig ik Herman zwakjes. Ik geloof het zelf ook niet, maar ik vind het ook vervelend dat Tanja altijd met haar mening klaar staat. De Portugees is te klein en kan gaan, Herman is te gierig en kan worden afgevoerd. Ik hou daar niet van.

De Barvrouw

De Barvrouw

Meteen daarna appt Frits. De eerste app sinds onze breakup. Het is een wedstrijdschema van een Paastournooi voor het elftal van Jurre. Verder niets. Ik stuur hem een vraagteken. Hij antwoordt dat dat de speeltijden zijn van Jurre voor komende zondag. Dat had ik ook wel begrepen. “Ja, dat begrijp ik, maar wat moet ik ermee?” “Zorgen dat hij er is, want wij zijn weekendje weg."

Voetbal

Ik protesteer nog. Als hij wil dat ik iets van hem overneem, moet hij dat eerder zeggen. Maar Frits reageert niet meer. Gelukkig vind ik bij Tanja wel een luisterend oor voor mijn frustraties. “Niet op reageren, schat. Hij doet dat alleen maar omdat je hem hebt afgewezen. Niet op ingaan, het lekker zelf regelen en het aanleggen met een voetbalvader. Of nog beter: de trainer."

Ik word alweer iets vrolijker. “Trouwens,” gaat ze verder, "size does matter." "Wat bedoel je?" “Gisteravond geappt met de Portugees. Die man kan dingen zo mooi zeggen. Ik gleed compleet van mijn kruk. Nou ja, bank. Want ik zat thuis. Dus toen heb ik hem gebeld en dat was zó spannend. Heb 'm toen maar uitgenodigd langs te komen." “EN?????”

Seksspecificaties

“Nou... alles wat hij zichtbaar niet aan lengte heeft, heeft hij op minder zichtbare plekken wel." "Ho! Too much information. Thank you”, schreeuw ik. Ze lacht weer trommelvliezentreiterend hard, geeft nog wat seksspecificaties en besluit met de mededeling dat ze vanavond naar zijn huis gaat. “Wees je wel voorzichtig, Tan?”

“Tuurlijk. Het is een hele nette man. Hij is scrummaster.” Dat klinkt inderdaad netjes maar of dat nou een garantie is?

Proppen

Zondag meld ik mij met zoon en dochter op de parkeerplaats voor vertrek. “Heb jij geen auto?” vraagt Ernie - de vader van Bert - als begroeting. Ik schud mijn hoofd. “Dat wordt dan proppen. Ga jij met die kleine op schoot bij Frank? Dan zet ik een van de jongens op de voorbank.”

“Daar zijn ze toch te jong voor”, protesteer ik. “Nou niet gaan zeuren”, antwoordt Ernie. Zucht. Dat begint goed. “Ik ben niet op mijn best op zondagochtend”, zeg ik als ik eenmaal in Franks’ auto zit.

Paastournooi

“Het is ook nog erg vroeg”, knikt Frank instemmend. Een half uur voor de eerste wedstrijd komen we aan op een praktisch lege parkeerplaats. Een beetje verbaasd stappen we uit en wandelen naar een stille kantine en lege velden. Een oud kaal mannetje loopt ons tegemoet: “Komen jullie voor het paastournooi? Dan zijn jullie te vroeg. Het begint pas om tien uur."

“Tien uur?” vraag ik verbaasd. “In de mail stond half negen." “Ja, maar vanwege de mist hebben we het opgeschoven. We hebben een app gestuurd." “Een app gestuurd?” Ok kijk het kringetje ouders rond. Iedereen schudt zijn of haar hoofd. “Die gaan meestal naar Frits”, zegt Ernie en kijkt mij doordringend aan.

Gestraft

Zenuwachtig zoek ik in mijn tas naar de telefoon. Ik heb er sinds gisteravond niet meer op gekeken. Eigenlijk ga ik er altijd prat op dat ik niet zo veel op mijn telefoon leef, het zal toch niet zijn dat ik daar nu voor gestraft wordt. Koortsachtig open ik mijn WhatsApp en zie een doorgestuurd bericht van Frits. Van gisteravond. Alleen naar mij, niet naar de groepsapp.

Met rode wangen probeer ik uit te leggen wat er is gebeurd, maar het kwaad is nu al geschied. Als goedmakertje haal ik voor iedereen koffie. Thermoskannen vol. Waarschijnlijk gezet toen ze de gisteravond de app verstuurden. Het merendeel van de ouders laat het dan ook staan. “Slecht begin", mompel ik in mezelf. “Ach dat valt wel mee”, antwoordt Frank. “Slechte koffie is een goed excuus om vroeg aan de drank te gaan”.

Rozig

Uiteindelijk wordt het een heerlijke dag. Rozig van zon, sport en drank bel ik ‘s avonds Tanja voor een date update: “Hoe was 't?”

“Tja. Wat zal ik eens zeggen. Weet jij hoe een scrumbord eruit ziet?” “Ja, gewoon een groot bord met drie vakken erop met teksten erboven en post its erop.” “Klopt”, antwoordt Tanja. “Er staat boven: ‘to do’, ‘doing’, ‘done’." “Oké, wat heeft dat met je date te maken?” “Ga ik je vertellen. Toen hij aan het douchen was, ben ik het huis gaan verkennen en toen kwam ik in zijn studeerkamer en daar hingen twee borden.” “Oké. Dat is voor zijn werk, toch?” “Ja,” antwoordt Tanja, “een bord is voor zijn werk. Eén bord. Op het andere bord hingen foto’s. Foto’s van dames... en mijn foto hing onder ‘doing’."

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon. - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw. - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding. - Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.