Nieuws/Vrouw
1149471679
Vrouw

Zwangere Dionne (30) werd slachtoffer van een piepjonge billenknijper

Begin dit jaar was Dionne* met de fiets op weg naar het ziekenhuis voor een zwangerschapscontrole, toen ze uit het niets door een vreemde werd vastgepakt. Ze was op dat moment 28 weken zwanger en had haar drie-jarige dochtertje achterop zitten. "Ik vergeef het hem nooit dat hij dit heeft gedaan in het bijzijn van mijn dochter."

“Ik fietste binnendoor bij het gebied de Douwelerkolk in Deventer, toen een jongen mij tegemoet kwam fietsen. Noem het intuïtie, maar mijn nekharen gingen overeind staan. Hij stopte aan de zijkant van het natuurgebied. Terwijl ik hem passeerde, dacht ik dat hij misschien wel op iemand stond te wachten."

Stoute meneer

Maar toen zag ik dat hij zich omdraaide en achter mij aan fietste. Ik begon harder te fietsen, dacht dat hij uit was op mijn tas die aan het stuur hing. Ik voelde me kwetsbaar; was zwanger én had een kind achterop. Ik was bang dat hij een ruk aan mijn stuur zou geven en dat ik zou vallen.

Op dat moment was er niemand in de buurt, terwijl er normaal veel mensen fietsen in dat gebied. Op een gegeven moment kwam hij naast mij fietsen en greep hij mij bij mijn bil. Daarbij maakte hij een heel vies geluid. Ik stopte en schreeuwde dat hij van me af moest blijven. Mijn dochter wilde weten waarom die meneer aan mij zat. Terwijl hij wegfietste, legde ik haar uit dat het een stoute meneer was.”

Zedenpolitie

“Toen ik aangifte wilde doen, werd ik doorgeschakeld naar politie Deventer maar dat lukte niet. De algemene meldkamer twijfelde of ze iets met mijn aangifte moesten doen. Maar dat leek mij van wel. Er fietsen daar zoveel kinderen die naar school gaan.

Als hij dit zelfs bij mij deed, terwijl ik duidelijk zwanger was en een kind achterop had... Ik kwam terecht bij de zedenpolitie. Ze zeiden daar dat de zaak met deze persoon al langer liep en hebben mij op het hart gedrukt vooral wel aangifte te doen.”

Jeugdgevangenis

“Na een dag of twee hoorde ik dat er al twintig aangiftes tegen deze jongen waren gedaan en dat hij de dag nadat ik slachtoffer was geworden is gepakt op basis van signalementen. Hij was pas zeventien jaar oud! Een strafblad had hij niet, maar zijn psycholoog achtte de kans op herhaling groot. Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot 180 dagen jeugddetentie, waarvan 167 dagen voorwaardelijk. En omdat hij zoveel vrouwen had lastiggevallen, moest hij zich daarnaast verplicht laten behandelen.

Dat was voor mij natuurlijk een opluchting, maar het nam mijn angst niet helemaal weg. Ik ben nog een tijd lang bang geweest wanneer ik met mijn dochter op de fiets stapte. Ook toen ik na de geboorte van mijn tweede kindje achter de kinderwagen liep, was ik angstig als er iemand achter mij liep. Ik vertrouwde niemand meer. Ik vergeef het hem nooit dat hij dit heeft gedaan in het bijzijn van mijn dochter.”

Stoute meneer

“Het heeft haar zeker twee maanden heel erg dwars gezeten. Ze kon zelfstandig eten, maar kreeg na de gebeurtenis een terugval. Ze vond het eng als er een man in de buurt kwam, ging slechter slapen en vroeg vaak naar de stoute meneer. Of hij nu in de gevangenis zat en of ze de sleutel weg konden gooien.

Inmiddels gaat het goed met haar, maar ik ben wel naar Slachtofferhulp gegaan voor advies. Achteraf ben ik heel blij dat ik aangifte heb gedaan. Ik hoef mezelf wat dat betreft niks te verwijten. Als ik later in de krant had gelezen dat er iets ergs was gebeurd, had ik me echt heel schuldig gevoeld.”

Jij op VROUW

Heb jij net als Dionne iets heftigs meegemaakt en wil je daarover vertellen? Stuur ons dan een berichtje.

Jij op VROUW

*Dionne wilde dit verhaal in verband met haar privacy niet onder haar eigen naam vertellen. Haar naam is bij de redactie bekend.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.