Nieuws/Vrouw
1150248798
Vrouw

'De Luizenmoeder' op zondagavond... Een traktatie!

Kindertraktatie

Kindertraktatie

Oh wat was deze derde aflevering van De Luizenmoeder weer hilarisch! Met wederom fijne, politiek incorrecte grappen ("Maak je geen zorgen, we hebben ook halalpizza."). En dat het wel en wee rondom kinderfeestjes niet altijd een feestje is, bleek maar weer. Juf Ank: "Nee hoor, jij bent vandaag niet jarig. Kijk maar in de app."

Kindertraktatie

Kindertraktatie

Toegegeven, door de beginscène van de 10-delige AVROTROS-komedieserie De Luizenmoeder vreesde ik het ergste. Langdradig, te karikaturaal, te onherkenbaar... Maar nog diezelfde debuutaflevering werd ik fan, en met mij vele anderen want daarnaar keken in totaal 1,6 miljoen mensen! Lekkere zinnen - "Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder" -, grappen die eigenlijk niet kunnen - "En al wás je pedofiel" - en herkenbare situaties.

Youandi

Zoals in deze derde aflevering onrust rondom Floors verjaardagsfeestje. Qua traktatie, het ene klasgenootje wel uitgenodigd, het andere niet... Lang verhaal kort, het werd al met al een heel gekissebis. Niet handig, want zoals juf Ank zegt en zeker ook weleens zingt: "Als ouders gaan zwabberen, doen de kinderen dat ook."

Het is een luxeprobleem maar zelf ben ik ook altijd gestrest rondom de kinderverjaardag. Mijn dochter (8) vraagt dan ook steevast voor haar partijtje: "Pap, maak jij dan weer grappen?" en "Mam, wil jij dan niet boos worden?"

Mijn vriend is er inderdaad heel goed in en steelt die feestdag de show met grappen en grollen. Een paar jaar terug vroeg een bijdehand jochie, terwijl mijn vriend pannenkoeken bakte: "En wat heb jij eigenlijk voor het feestje gedaan?" Toen heb ik maar naar waarheid geantwoord: "Ik heb drie nachten wakker gelegen."

Praat mee

Heb jij nog een hilarische anekdote over een kinderfeestje? Eentje dat je zelf organiseerde of eentje waarvoor je kind al dan niet werd uitgenodigd? Een anekdote over uitnodigen, uitnodigingen uitdelen, activiteit, locatie, cadeau en/of schooltraktatie? Wij verkneukelen ons nu al. Praat mee!

Ps: Voor wie Juf Ank (gespeeld door Ilse Warringa) doordeweeks mist kan haar gewoon volgen op Twitter. Dag, dag, dag...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.