Vrouw/Praat Mee
1150369614
Praat Mee

Praat mee

Moet het salaris van mondkapjesweigeraars stopgezet worden?

Inmiddels zit het bij het gros van de mensen in het systeem om een mondkapje te dragen. Toch zijn er nog mensen die weigeren een mondkapje te dragen, ook op het werk - ondanks dat hun werkgever hen dat verplicht. Vind jij dat deze mensen het salaris moet worden ontnomen?

Vanaf oktober ging een patisserie in Bilthoven met mondkapjes voor het personeel werken. Een chauffeur van de patisserie weigerde dit, waarop een verhitte discussie volgde toen zijn collega hem wees op de mondkapjesplicht. Een paar weken later werd hij daarom op non-actief gezet door zijn werkgever en zijn salaris werd niet meer uitbetaald.

Rechter

De man stapte vervolgens naar de rechter. Hij beweerde dat voor hem het dragen van een mondkapje zou zorgen voor ‘hinder, ongemak en gezondheidsrisico’s’. Daarop reageerde de rechter dat zijn loonbetaling wel degelijk mocht worden stopgezet. Een werkgever heeft ‘instructierecht’, en mag dus de werknemers verplichten een mondkapje te dragen. Zolang de man weigert, hoeft de werkgever hem niet te betalen.

Op Facebook zijn de meningen over de situatie verdeeld: „Totaal onterecht. Het is iedereens recht om geen mondkapje te dragen”, laat iemand weten op een bericht van RTL Nieuws. Anderen zijn het weer wel eens met de keuze van de rechter: „Terecht. Als het bedrijf die regel stelt en je bent het er niet mee eens, kan je altijd ergens anders gaan werken’.

Praat mee

Wat vind jij? Vind jij het terecht dat het werkgevers vrij staat de salarisuitbetaling stop te zetten voor mondkapjesweigeraars? Of vind je dat dat te ver gaat? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd