Nieuws/Vrouw
115257809
Vrouw

Hè bah... Beiden buikgriep tijdens eerste vakantie samen

Kirsten en haar vriend hadden voor hun allereerste vakantie samen een super-de-luxe vijfsterrenresort geboekt in Egypte. Hun kamer had een marmeren vloer, gouden ornamenten en een prachtig mooie badkamer. Vooral van dat laatste hebben ze extra kunnen genieten, want al na twee dagen liepen ze beiden een fiks virus op.

Kirsten: "Je eerste vakantie samen is toch een behoorlijke stap. Ik had ook nog nooit een vakantie gevierd met een vriendje, alleen met vriendinnen. We waren pas anderhalf jaar samen, dus dat was best spannend."

Snorkelen

Het verliefde stelletje had het groots aangepakt: negen dagen in een all-inclusive-resort in Egypte. "Het was het mooiste hotel dat ik ooit had gezien. Het was zijn vijf sterren meer dan waard. Als je binnenkwam, stond je in een super grote zaal en de koffers werden netjes naar de kamer gebracht."

"Iedere kamer had een knopje, waarmee je het personeel kon laten komen. Dan vroegen ze of je nog wat nodig had. Verder had je een heel groot zwembad, een groot bed en het hotel lag aan zee waar je ook nog kon snorkelen."

Heel lang hebben Kirsten en haar vriend niet van al die pracht mogen genieten, want al op de derde dag van hun vakantie begon het bij Kirsten te borrelen: "We gingen ’s ochtends snorkelen en eigenlijk voelde ik me toen al niet zo lekker. Ik had heel erge maagpijn en koorts. Eerst dachten we nog dat het een voedselvergiftiging was, maar na vijf uur begon het ook bij mijn vriend. Het moest dus een griep zijn."

Egyptisch virus

"We woonden nog niet samen, hadden nog nooit een badkamer gedeeld en nu renden we om en om naar het toilet. We waren zo verschrikkelijk ziek. De volgende ochtend was ik nog enigszins in staat om naar de balie beneden te lopen om te vragen of er een dokter bij ons kon komen kijken."

Die kwam de volgende dag. "Ook hij stelde vast dat het inderdaad geen voedselvergiftiging was. Hij vertelde dat er een lokaal virus heerste. Dat scheen redelijk mild te zijn, maar omdat wij westerlingen er niet aan gewend waren, reageerden wij er enorm heftig op."

Injectie

De dokter schreef Kirsten en haar vriend vijf doosjes met allerlei medicijnen voor. Iets tegen de misselijkheid, iets anders tegen diarree... Kirsten kreeg ook nog een grote injectie direct in haar buik: "Mijn vriend zei 'Kijk nu maar even niet', omdat de naald zo enorm was. Het scheen dat ik een ontsteking had."

"Uiteindelijk hebben we de hele week op bed gelegen en zo’n beetje alle films gezien die er waren. Na de injectie had ik wel een soort boost gekregen, waardoor ik nog even bij het zwembad heb kunnen liggen. Ik vond het zo megazonde, dat ik dat toch wilde doen."

'Kom nu van de wc af!'

"Maar verder hebben we niks gezien. Geen tours gedaan, niet gezwommen, het buffet gemeden... We konden de geur van het eten niet verdragen, dus we hebben telkens eten of drinken moeten bestellen. En natuurlijk was dat dan weer niet all inclusive. Daar hebben we dus nog extra voor moeten betalen."

"Tussen mijn vriend en mij ging het gelukkig wel helemaal goed. De enige ruzies die we hadden, gingen als volgt: 'Kom NU van de wc af!'. Maar dat was het enige. Voor het eten hadden we heel slim een schema bedacht. De een at een half uur eerder dan de ander. Als we tegelijk zouden eten, zouden we namelijk ook tegelijk naar het toilet moeten en met maar één wc is dat niet heel handig. Nu konden we elkaar net ontlopen in de badkamer."

Verschrikking

"Je ziet elkaar dus meteen in een heel ander daglicht. Dat had op zich wel wat moois. Alle gêne was in een keer weg en onze relatie is er eigenlijk alleen maar beter van geworden. Omdat we nog steeds samen zijn en daarna nog een heleboel mooie vakanties met elkaar hebben meegemaakt, kunnen we er nu ook wel om lachen."

"Maar we gaan nooit meer naar Egypte, want, jeetje, wat was dit een verschrikking. Op zo’n mooie plek zitten en dan niks kunnen zien of doen. Het was 2500 euro voor negen dagen en dan kwam daar ook nog 1000 euro bij voor de medicijnen. Zoveel geld voor een beetje op bed liggen. Worst vakantie ever."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.