Nieuws/Vrouw
1154065960
Vrouw

Horen, zien en meepraten: tv-tip Waterdammen, duinen en dijken

Journaliste Ronneke van der Genugten tipt elke dag een programma dat je niet mag missen. Vandaag is dat NOS 100 jaar droge voeten.

De Watersnoodramp van 1953 en de daaropvolgende Deltawerken kent iedereen, maar de watersnood van 1916 is heel wat minder bekend. Terwijl die toch de directe aanleiding was voor de Zuiderzeewerken, een van de grootste waterbouwkundige projecten in de geschiedenis, met de Afsluitdijk als bekroning. In NOS 100 jaar droge voeten blikt Dionne Stax terug op de ramp en z’n gevolgen én kijkt ze vooruit naar de toekomst: hebben we over 100 jaar nog steeds droge voeten?

Met de beelden uit Engeland van de afgelopen weken nog op ons netvlies lijkt het antwoord op deze vraag een vette nee. Hoewel....Nederland staat natuurlijk wel bekend om goede waterdammen, duinen en dijken.

NPO 2, 21:13 UUR

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.